Välkommen till Ryssfemmor!

torsdag 9 december 2010

Gustaf Fritzell tog Floda vidare i juniorallsvenskan

Idag möttes Floda Innebandyklubb och FBC Lerum i en avgörande match i juniorallsvenskan gällande avancemang ifrån gruppspelet.

Matchen var helt avgörande och segraren skulle följa gruppsegraren Mullsjö AIS vidare i turneringen.

På förhand har det spekulerats i att Floda har en stor fördel av att spela i "skolådan" Alléhallen  men storstilat nog var matchen flyttad till Rydbergshallen.

Det blev en tät match där det dröjde till den 11e minuten i första perioden tills Floda IBK kunde ta ledningen genom Gustaf Fritzell assisterad av Emil Gustafsson.Fritzell klappade till på halvvolley och spräckte nollan.

18.25 var det ombytta roller när Fritzell spelade fram Emil Gustafsson som gjorde en fin prestation och satte 2-0.

En bra period av Floda som hade ett stort bollinnehav och hela tiden hittade diagonaler i Lerums zon.

3.32 i den andra perioden reducerade Lerum på straff genom Oskar Eriksson Elfsberg.

3.10 in i tredje perioden gjorde Gustaf Fritzell sitt andra mål och det betydde 3-1 till Floda.
Floda ökade sedan på ledningen till 4-1 i mitten av tredje perioden och det blev därmed inte lättare för Lerum att ta sig ikapp när Floda tightade till försvaret. 4-1 gjordes av Olle Blandin.

13.24 reducerade Lerum genom Simon Bjertin assisterad av Pontus Persson.

17.44 gjorde Floda ett felaktigt byte och Lerum fick spela i numerärt överläge.
Ett guldläge för Lerum med andra ord.
Ett guldläge som blev ännu bättre 18.31 då Gustaf Fritzell fick två minuter för hårt spel.
Alltså spel i över minuten i 3 mot 5 eller 5 mot 3 om ni så vill.

Tyvärr för Lerum så blev det nog lite för nervöst och räddhågset spel i powerplay så de fick ingen utdelning och mer spännande än så blev inte matchen.

Det är bara att gratulera Floda IBK till avancemanget och önska dem lycka till!