Välkommen till Ryssfemmor!

lördag 11 december 2010

20 mål och så avgörs det i sudden

Snacka om jobbigt att göra tio mål och ändå inte vinna.
Den känslan fick FBC Lerum erfara igår när Kärra Innebandyklubb avgjorde matchen i sudden death genom att göra sitt elfte mål i matchen. Dessutom i sudden.

Matchen var helt jämn i första perioden och lagen följdes åt siffermässigt.
Lerum ledde med 4-3 efter första perioden. Här noterar jag att ynglingarna Oscar Eriksson Elfsberg och Anton Olofsson gjorde varsitt mål för FBC Lerum.

Pontus Holgersson fick sedan en sällsynt usel inledning på den andra perioden genom att dra på sig två utvisningar med extremt kort tid emellan. Först 2.05 för slag och sedan 4.53 för upprepeade förseelser.
Till slut lyckades också Lerum utnyttja läget och 6.35 kunde Lerums Johan Wikström göra 5-3.

Några minuter senare ökade Lerum på ledningen till 6-3 och det var så stor som Lerums ledning någonsin blev i matchen för därefter kämpade sig Kärra tillbaks, bl.a. genom mål av Pontus Holgersson. Inte nog med att Kärra tog sig tillbaks utan de tog även ledningen med 6-7 genom Johan Selindh.
Tid 15.33.
Kärra hade också begärt time-out 15.33.

Fem minuter in i tredje perioden ökade Kärras Henrik Djurvall på ledningen till 6-8. Tungt läge för FBC Lerum.

Lerum reducerade efter några minuter och Kärra ökade sedan på igen till 7-9.

13.36 gjorde Oscar Eriksson Elfsberg 8-9 och matchen fick rejät med nerv.
15.17 dök Oscar återigen upp och kvitterade till 9-9.

15.55 tog Lerum ledningen igen och målskytt var Viktor Sjöling.

18.50 kvitterade sedan Peter Hugosson för Kärra och Sudden death väntade.

2.58 in i sudden gjorde Pontus Holgersson sitt tredje mål för matchen och assisten stod Johan Selindh för.

Inför matchen hade Kärra lite problem med att få ihop ett lag men till slut, efter mycket möda och stort besvär, lyckades man samla ihop ett gäng.
FBC Lerum hade chansen att hamna i toppen av serien och Kärra riskerade att halka under strecket så det var en viktigt match. För Kärra gäller ju att alla matcher är viktiga med tanke på tabelläget och skulle Lindome ösa in mål i nästa match så kan Kärra ändå hamna under strecket så tight är det.
För FBC Lerum är matcherna i division två lite mer av en annan karaktär eftersom klubben har ett lag i serien ovanför. Självklart vill Lerum vinna alla matcher men det blir liksom inte samma laddning.

Division 1-laget följs och det skrivs om laget och intresset är stort.
Inför matcherna är det lite pådrag och sådär.
Liksom det är för Kärra IBK när de spelar sina hemmamatcher.

För FBC Lerums division 2-lag är det inte så mycket "glamour" utan matcherna ska spelas av och spelarna utvecklas mot att förhoppningsvis fylla ut kostymerna för att ta plats i Lerums division 1-lag.

Vad händer med ett sådant lag om de måste spela i reservserien eller så nästa säsong? Blir det så att ett gäng talanger ifrån Lerum då väljer att spela för Hults IBK istället?