Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 30 januari 2011

Unga Floda IBK stormar fram och

Igår skrev jag om att Floda IBK klättrat i serien efter två raka. Nu har de byggt på sviten till tre raka segrar och nu när jag kikar efter ordentligt så är det faktiskt fyra raka segrar om man räknar med segern mot Högsbo AIK innan juluppehållet och det måste man ju göra.

Igår eftermiddag så mosade nämligen unga Floda gästande Myggenäs IBK med 15-8.
Det är inte dåligt att putta in 15 pytsar i buren.
Samtidigt så gör Myggenäs alltså 8 mål och är inte ens nära.

I och med segern klev Floda förbi just Myggenäs i tabellen men då har Floda spelat en match mer än Myggenäs.

Ifrån matchen kan vi notera några saker.
Myggenäs saknade poängkungen Peter Ottenborn och det är förstås ett stort avbräck.
Däremot har man fått en ny duktig spelare som gör många poäng i Niclas Hjelm.
Niclas inledde målandet i matchen genom att göra 0-1 redan efter 29 sekunder. Därefter gjorde Hjelm ytterligare tre mål och assisterade till ett mål.
Med det har Hjelm gjort 13 poäng på sju matcher.

Christoffer Basch är en temperamentsfull spelare i Myggenäs som för dagen svarade för två utvisningar men också tre mål och ett assist.

I Floda var det naturligtvis flera spelare som gjorde många poäng.
Fredrik Brännström heter en kille född 1978 som haft sju olika klubbtillhörigheter under sin karriär och som bytt klubb åtta gånger. Han satte tre mål i matchen.

Robert Kluge heter en back i Floda som verkligen hade anledning att fira igår när han gjorde 3-1 för Floda. Matchen levde fortfarande och Robert gjorde sitt första mål för säsongen. GRATTIS Robert!

Oliver Wannehag gjorde två mål och assisterade till två och är därmed uppe i 25 poäng och det gör honom till poängbäst i Floda. Totalt i poängligan ligger Oliver då på en delad 13e plats.

Flest poäng igår gjorde dock en ännu yngre kille, född 1994, Robin Strömberg som svarade för ett mål och fyra assist.

2 kommentarer:

  1. En förklaring till Myggenäs alla insläppta mål bakåt kan vara att duktige målvakten Markus Eskilsson var valt att sluta och andra målvakten tyvärr inte håller samma klass. Han bytte ut sig själv i första perioden och in kom div 6 målvakten som fick det tufft. På detta avbräck bakåt så var det bara 7 hela spelare som var tillgängliga för spel. Baasch och Hjelm var sjuka och Jonas Carlsson som skadad ställde upp ändå och åkte med, så 10 man totalt. Carlsson höll halva matchen och Hjelm gjorde två byten i tredje innan han också gick av efter skadekänning.

    SvaraRadera
  2. Förstod att det va lite skade bekymmer när en av era backar får spela forward och gör det riktigt bra till o med, 3 mål tror ja han sprätte upp bakom mig. Men ärligt talat så borde vi inte släppt in 8 mål mot er, jag gjorde en skit match i målet och släppte alldeles för enkla mål. Lycka till i serien!

    SvaraRadera