tisdag 25 januari 2011

Kärra IBK tog livsviktig seger i bottenstriden

Ja, ja ... Ok, jag vet att inga matcher är "livsviktiga" men ändå.

Igår spelade i alla fall Kärra Innebandyklubb och Marstrands IBK en för dem viktig match i bottenstriden av division 2 Göteborg.

Marstrand inledde serien som världsmästare med tre raka segrar innan den första förlusten kom och det var mot just Kärra IBK. Sedan dess har Marstrand inkasserat fler förluster och sjunkit sakta men säkert i serien.
Marstrand har ett ungt lag med flera killar födda på 90-talet och mycket rutin saknas ifrån tidigare säsonger. Utöver det så tappade de en spelare som Charlie Sköld till Partille IBS allsvenska lag inför säsongen.

Kärra IBK inledde också serien bra och stretade som nykomlingar emot starkt mot allt motstånd.
På slutet har det varit lite upp- och ned för Hisingslaget men ändå en hel del i dur med tanke på segern mot serieledarna Billingsfors i sista matchen innan jul.

Kärra IBK fortsätter att komma till matchstart med en tunn trupp och när man spanar in deras matchrapporter låter det verkligen som att de går ut med lasso innan matcherna för att fånga in möjliga spelare.
Men det är bra att kämpa sig vidare med gott humör ändå.

Kärra spelar i alla fall med mycket av just den rutin som Marstrand ännu så länge saknar.
Det märks framförallt när Kärra spelar powerplay där spelarna hittar varandra mycket väl när de kan bolla runt lite i egen takt.

Nu kom Kärras första mål på just powerplay efter 3.40 sedan Marstrands Johan Johansson blivit utvisad för fasthållning redan efter 2.04. Målskytt var Henrik Djurvall som spelades fram av Joachim Knudsen.

Just Knudsen skadade sig senare i matchen och fick utgå och därmed var Kärra nere i nio utespelare.

Efter första peridoen stod det 2-1 till Kärra IBK.

Redan efter 2.01 assisterade Knudsen återigen till ett mål och målskytt blev Patrik Nyman som gjorde 3-1.

Efter 5.07 i perioden hade Kärra dragit ifrån till 5-1 och då tog Marstrand Time-Out.

8.27 blev Kärras Martin Svensson utvisad för slag och det gav Marstrand chansen att reducera.
Det tog inte mer än ca 30 sekunder så visade Marstrand att även de kan spela powerplay på ett effektivt sätt och Martin Fagerlind blev den som gjorde 5-2.

Exakt minuten senare ökade dock Kärra på sin ledning till 6-2 genom  den nyss utvisade Martin Svensson.

Marstrands IBK reducerade sedan två gånger om och det stod 6-4 inför den tredje perioden.

Med detta hade Marstrand definitivt vittring på Kärra. En hel period kvar att spela och bara två mål att hämta in. Inte omöjligt på något vis.

Tredje perioden inleddes sedan som en äkta rysare ska göra med att spänningen höjdes dramatiskt i inledningen av akten. Redan efter 1.17 reducerade Marstrand till 6-5 genom Jonas Johansson assisterad av Martin Fagerlind.

Tidigt i tredje perioden skadade sig Joachim Knudsen i Kärra och då fick de alltså spela med nio utespelare.

Marstrand rapporterar om att de fick ett rejält tryck på Kärra de tio sista minutrarna och Kärra tycker själva att de missade en hel del i tredje.

11.28 fick Kärra sin Henrik Djurvall utvisad för hårt spel och det var naturligtvis ett gyllene kvitteringsläge men det gick inte för Marstrand att komma närmare denna gång.

Det verkar också som att Marstrands Robin Löfström drabbades av en tuff knäskada och det är bara att hoppas på att det inte är så allvarligt som det verkade och att Robin snart är på fötter igen.

För serien var resultatet det bästa som kunde hända om man dels håller på Kärra men också för spänningen.
Marstrands IBK ligger nu alldeles precis före Kärra IBK i tabellen och gör det med en bättre målskillnad som marginal.
Båda lagen har 18 poäng och Marstrand har 1 minusmål som ska jämföras med Kärras 13 minusmål.

Bakom dessa jagar Ale IBF som kämpar med näbbar och klor för att inte tappa kontakten. Laget ligger nu fem poäng efter på sina 13 poäng. I lördags föll laget så knappt som i sudden mot serietrean Lerum.

Strax ovanför bottentrion har Frontside Råda Portar och Lindome IBK ingen marginal där de ligger med sina 19 poäng. Den 27 januari möts Lindome och Kärra IBK och det lag som vinner den matchen kommer att jubla högt.

Härligt när varje match är en strid på kniven... eller hur?