Välkommen till Ryssfemmor!

söndag 16 januari 2011

Billingsfors IBK kopplade greppet om division 2

I fredags var det seriefinal i division 2 Göteborg mellan Billingsfors IBK och IBF Backadalen.
Backadalen arrangerade en bussresa för eventuellt medföljande supporters och Billingsfors mobiliserade sina hemmafans för att ge matchen bästa möjliga inramning. Publiksiffran skrevs till 256 personer och det är rätt bra för en sport där hallarna oftast gapar tomma på publiksektionerna. 18 av dessa hade följt med Backadalen.

Matchen kom igång och det var Billingsfors poängkung Daniel Adolfsson som inledde målskyttet framspelad av Mikael Örnehag efter 3.24.
IBF Backadalen lät inte repliken vänta särskilt länge utan 4.31 kvitterade man genom Jacob Silfverlin som gjorde sin 4e poäng i serien och sitt andra mål.
Det dröjde sedan ca fem minuter tills nästa mål kom och då var det bortalaget Backadalen som tog ledningen genom Anders Lindberg assisterad av Alexander Voutsinas.
Återigen kom repliken nästan omgående när Billingsfors Joakim Lyrstrand gjorde 2-2. Även Joakim är en kille som sällan dyker upp i protokollen. Detta var hans andra mål och tredje poäng i serien. Målet var tydligen ett snyggt skott uppe i Henrik Olssons vänstra kryss.

18.04 fick Billingsfors en spelare utvisad och bara tio sekunder senare slog seriens poängkung, Björn Lindqvist, till och gjorde 2-3 för IBF Backadalen.

En jämn första period där båda lagen verkar ha satsat på hög press direkt vid bollförlust.

Andre perioden inleds jämnt mellan lagen men när IBF Backadalen får Johan Astvik utvisad 4.04 dröjer det drygt 40 sekunder så har Billingsfors kvitterat till 3-3 genom Adrian Elf.

I den nionde minuten gör Billingsfors sedan 4-3 och 5-3 och gör ett litet ryck. Nu hade man alltså gått ifrån underläge 2-3 till ledning 5-3 på en halv period. Med minuten kvar av perioden ökade Billingsfors också på ledningen till 6-3 genom Nicklas Andersson.
De båda första målen verkar ha kommit lite enkelt genom skott ur dövinkel och via köksvägen.

Perioden präglades av lite hårdare tryck ifrån Billingsfors och tätare närkamper och också lite grinigare humör hos spelarna. Båda målvakterna gör en bra mellanperiod.

Den tredje perioden inleds, precis som den andra, med att den i klubben nye Maximilian Ziegler är inblandad i en het chans. Ziegler försöker sig på ett volleyskott men träffar en blockerande back och klubban går av. Ziegler får för detta slag sitta på botbänken i två minuter.

Powerplayet ger ingen utdelning men 2.31 har Billingsfors ett friläge som målvakten Henrik Olsson räddar.

3.50 är det dock dags för mål igen och då är det Henrik Skogland som drar dit 7-3 på ett skott utifrån.
Efter det byter Backadalen målvakt och in kommer Mattias Linders.

Billingsfors visar dock ingen artighet mot Linders utan 5.37 klappar de på igen och ett lågt överraskande skott ger 8-3 för hemmalaget.

I samband med målet begär Backadalen mätning av Adrian Elfs klubba och det visar sig att klubban blir godkänd av domarna vilket leder till en utvisning för Jacob Silfverlin. Backadalen har lite funderingar kring ifall mätningen gick rätt till genom att klubban lades upp på ett bord som då gjorde att curvens böj inte räknades med. Någon som är insatt kan ju lämna kommentar om detta.
Backadalen kallade den sista desperata åtgärden för att göra en "Pixbo". . .
Billingsfors kallade det för "löjlig grej".

Utvisningen blev mållös.

12.51 gjorde Daniel Adolfsson sitt tredje mål i matchen och ställningen var nu 9-3.

Maximilian Ziegler reducerade sedan till 9-4 assisterad av Björn Lindqvist. Ziegler svarade visst för en snygg volleylobb vid målet så den gubben får lagen i serien se upp med nu när han verkar få mer speltid.

18.37 fastställde Billingsfors Erik Johansson slutresultatet till 10-4.

Stora siffror och en rejäl differens mellan lagen och det är ingen tvekan om att Billingsfors siktar på att gå upp en serie.

I Billingsfors lyfter man bland annat fram vikten av att inte Backadalen fick 1-3 i första perioden och sedan att målvakten Alexander Mrksic var så bra som han var.

I uppflyttningstabellen har nu Billingsfors 24 poäng och leder före Frölunda IBK som har 21 poäng men också en match färre spelad. Backadalen skuggar sedan med 20 poäng.

Ett djupare och dessutom bildbestyckat referat av matchen mellan Billingsfors och Backadalen finner du på IBF Backadalens hemsida. http://www.backadalen.nu/