lördag 22 januari 2011

Carlstedt - Högsbo AIK 8-8

Det är lika bra att säga det på en gång.
Detta kom att bli en match mellan Fredrik Carlstedt och Marcus Järrebring mot Högsbo AIK.

Vi inledde chansutbytet med ett par chanser med Jacob Öryd och Gustaf Lundgren i bra lägen framför deras kasse. I tredje minuten stack Västkustkamraterna upp och tvingade Daniel Sundh till åtminstone ett riktigt bra ingripande.
Sedan var det åter Högsbo och vi skapade chanser genom Dima Wollding, Jonas Berg och Jacob Öryd. Berg var skottglad idag och tog många avslut ifrån långt avstånd.

5.12 fick Västkustkamraterna Fredrik Jungermann utvisad för hårt spel.
Efter drygt en minut fick Ole Windahl iväg ett vasst skott mot mål ifrån slottet framspelad av Andreas Dahlgren. Så mycket mer hände det inte framåt.

7.47 spelade Gustaf Lundgren fram Micael Edvardsson framför målet och Micael gjorde inget misstag utan hängde resolut in bollen i nät. 0-1 till Högsbo AIK.

8.05 vann Jacob Öryd bollen längs sargen och passade vidare till Windahl som tog med sig bollen och gick på närmsta stolpen och satte in bollen där. 0-2 till Högsbo AIK.

9.28 sköt Jacob Öryd och framme vid målet var Gustaf Lundgren het som en kamin och tryckte in bollen under målvakten. 0-3 till Högsbo AIK och det här gick ju galant.

I samband med målet blev målvakten, Martin Krook, utvisad två minuter för protest.
Det powerplayet såg bara konstigt ut och vi spelar bitvis nonchalant och ser inte alls taggade ut.
Istället bjuder vi Västkustkamraterna på en chans.
En av våra spelare jagar bollen ut mot hörn och framför målet stänger Andreas Dahlgren vägen för deras spelare och åker, helt riktigt, ut två minuter för obstruktion. Då har vi spelat i powerplay i mindre än en minut.

Strax efteråt får Jacob Öryd ett sololäge med målvakten men skottet räddas.

11.19 kommer det en långboll ifrån Kamraternas kasse och framför vår bur dyker nr 15 upp och petar in bollen. 1-3 och vi har för första gången i matchen presenterats för Fredrik Carlstedt. Dock inte sista.
Synd att vi redan i detta läge bjuder Västkustkamraterna på en utvisning så att de kan komma in i matchen vilket de gör här.

12.35 spelar Mårten Forslund fram Andreas Dahlgren i ett friläge men chansen rinner ut i sanden.
Berg fortsätter att skjuta mot mål ifrån lägen lite för långt ut.

13.57 kommer Västkustkamraterna i ett bra läge men skjuter utanför.

15.31 får vi Micael Edvardsson utvisad för hög klubba.

16.10 flippar Marcus Järrebring en boll rakt igenom vårt försvar till Fredrik Carlstedt som står på bortre stolpen och klappar in 2-3 i öppen kasse.

I 16-17 minuten skapar Jonas Berg, Ole Windahl och Jacob Öryd ett flertal chanser och målvakten testas ordentligt. Dock utan att någon får skriva i protokollet. Berg skjuter fortfarande ifrån distans.
17.55 kommer Järrebring i ett bra läge framspelad av Carlstedt men skottet täcks ut av Mårten Forslund.

19.21 kommer Carlstedt i en kontring för Västkustkamraterna och Anders Brisme får jobba hårt för att hejda honom. Så hårt att det betyder utvisning för Anders och det är inget att säga om.

I den andra perioden spelar Mårten Forslund fram Andreas Dahlgren som kommer i bra läge med Kamraternas målvakt men skottet går utanför. Aj aj aj. Detta hände 47 sekunder in i perioden.

Efter det skapar Västkustkamraterna chans på chans på chans och deras nr 16, Magnus Karsvall,  står och viftar sånär in bollen i nät två gånger om.

1.46 har Fredrik Carlstedt haft tre lägen framför vår kasse och bollen studsar som en flipperkula mellan Carlstedts klubba, våra klubbor och vår målvakt. Till slut så är det oundvikligt att Carlstedt slår in bollen i mål och vi har 3-3.

2.20 har Anton Sjölund Jurado tagit en strålande löpning uppåt i banan och jobbat fram bollen till Öryd som står bakom deras kasse och passar till Anton som dock skjuter lågt i knät på målvakten.
3.15 kommer Carlstedt i ett nytt läge men skjuter utanför.
3.54 stöter Gustaf Lundgren in bollen i deras bur men efter lite domarkonferens så döms målet bort för offside i målgården.

4.31 spelar Jonas Emtervall fram Dima Wollding till ett läge men skottet skickas utanför.
5.13 noterar jag sånär ett mål igen. Andreas Dahlgren spelar fram Dima Wollding som skjuter ett jättebra skott i mål...ser det ut som. . . men tyvärr är stolpen i vägen och det blir inget mål nu heller.
Strax efter detta jobbar sig Ole Windahl och Jonas Emtervall fram på vänsterkanten och tillsammans får de ett bra läge framför motståndarkassen men sistapasset missas.

Strax därefter kommer Marcus Järrebring i ett bra läge framför vår kasse och han drar iväg ett kanonskott men Daniel Sundh räddar.

7.10 skjuter Jacob Öryd ett skott som målvakten räddar.

8.50 kommer vi på en kontring genom Mårten Forslund men målisen plockar även detta skott.

9.10 spelar Jonas Berg förnämligt fram Öryd i ett bra läge i slottet och målvakten gör återigen en räddning.

Jag tror att vi inte behöver lägga bollen särskilt långt till sidan om målvakten för att något eller några av dessa skott ska slinka in i nätet. Tyvärr skjuter vi lite för rakt på keepern.

Efter detta skapar firma Carlstedt-Järrebring flera chanser framför vår kasse men våra backar sliter stenhårt och avvärjer chans efter chans. Vi får tag i bollen och ska spela upp den men Carlstedt är i närheten och hugger som en kobra och snor bollen och klappar in den i vår kasse. 4-3 till Västkustkamraterna efter 9.47.

10.02 får Daniel Sundh i vår kasse återigen göra en svettig räddning.

12.42 har vi ett frislag ute till höger och Anders Brisme petar bollen till Dima Wollding som skickar i väg ett skott som dalar in i nät. 4-4. Framför målet stod Andreas Dahlgren och avgjorde det hela genom att skymma målvakten. Vi har nog aldrig sett någon skymma keepern så bra någonsin (Ok, Andreas, nu fick du en del i det målet som du önskade...Ok?)

13.15 utmanar Carlstedt återigen och tvingar Sundh i vår kasse till en räddning.

13.59 jagar Jonas Berg efter deras gubbe och slår på hans klubba och då åker han ut för upprepade förseelser. Inget att säga om den utvisningen.

14.30 utnyttjar Kamraterna och Marcus Järrebring situationen genom att båga in mot vårt passiva försvar och panga in 5-4 för Västkustkamraterna.

I den 16e minuten kommer Jonas Berg och Ole Windahl upp i banan och Berg skjuter ett bra skott com tvingar målvakten till en retur som Ole hugger på. Strax därpå uppstår en nästan likadan situation men inget mål i den heller.

16.08 står Mårten Forslund i vårt defensiva vänsterhörn och slår en diagonalboll till Dima Wollding som skickar iväg ett skott som målvakten stöter ut och där dyker Andreas Dahlgren upp och petar in bollen i nät. 5-5.

Efter detta är det Jacob Öryd och Gustaf Lundgren som är heta i några chanser men inget mål kommer.

18.00 bryter Jonas Berg på mittplan och skickar iväg ett av sina långskott och bollen singlar in vid målisens högra knä! 5-6 till Högsbo AIK och vi är återigen i ledning.

18.35 spelar Dima fram Andreas Dahlgren till en chans och innan perioden är slut testar Niklas Olofsson målvakten med ett skott.

Tredje perioden inleder vi med helt underbart spel av Jonas Berg och Jacob Öryd som väggpassar bollen mellan sig innan Berg till slut skjuter. Målvakten räddar dock men spelet innan var vackert.

1.04 är det Wollding som återigen prövar målvakten.
2.20 är Gustaf Lundgren i läge igen men det vill sig inte.

2.58 gör sig Carlstedt påmind igen genom att dra på ett skott ifrån deras vänsterkant men Daniel Sundh räddar.
Mellan 3 och 4 minuten har Carlstedt 3-4 vassa chanser.

5.29 blir Västkustkamraternas Peter Nyman utvisad för hakning av klubba.
5.42 tvingar Carlstedt återigen Sundh till en räddning.
6.05  Är det Mårten Forslund som kommer i ett bra läge mitt i banan och släpper av stora kanonen. Bollen smäller hårt i målvakten och studsar ut.

6.25 efter att vi fipplat runt ett tag i vårt poweroplay får Ole Windahl nog av fipplet och laddar helt enkelt på ett skott som går in vid målvaktens vänstra stolpe. 5-7 till Högsbo AIK.

7.10 råkade tyvärr Kamraternas Jan Ahtiainen ut för en nyckelbensskada när han halkade och föll mot sargen.

När matchen kom igång igen var det Ole Windahl som skapade det första läget genom att tvinga sig förbi på sin kant och sedan dra ytterligare en gubbe innan målvakten till slut fick tag i bollen. Mycket bra insats av Ole.

8.50 ca hade Marcus Järrebring två farliga chanser där Sundh räddade båda.

10.48 spelade Jonas Berg fram Ole Windahl som sköt och fick se sitt skott räddas.

12.00 hade Jacob Öryd bollen och tittade upp inåt planen och fick se Micael Edvardsson stå där ute i banan och se ensam ut. Så kunde vi ju inte ha det så Jacob skickade i väg bollen till Micael som nöp till innan han fick sällskap av fler gubbar. Målvakten var dock med på noterna.

12.16 var det Järrebring som återigen drog iväg ett bra skott som Sundh räddade.

13.03 hade Västkustkamraterna ett frislag i vår zon.
Tre gubbar stod vid bollen. Carlstedt till höger om den sett ifrån vårt försvar. Järrebring vid bollen och Mr Nobody till vänster. Fråga. Vem skulle du se upp med?
Ledtråd: Carlstedt hade då gjort fyra mål och Järrebring ett.
Svar: ................................................
Just det.
Carlstedt!
Den som inte svarade det får kvarsittning.
Vårt försvar tog alla andra på planen och Järrebrings pet till Carlstedt ledde till att Carlstedt kunde rappa in bollen i luckan i vår mur och göra 6-7.

Vi fortsatte i alla fall att arbeta på framåt.
13.50 var Windahl framme och slog sånär in bollen.

14.52 kommer det en hög lyra ifrån Västkustkamraternas pressade vänsterback. Bollen landar vid vår bortre stolpe och där står Magnus Karsvall och nyper till direkt och Daniel Sundh är chanslös på skottet. 7-7 och ett snyggt mål.

15.07 drar Mårten Forslund på ett hyfsat bra skott som målvakten räddar. "Hyfsat" = Riktigt bra!

15.50 tar vi time-out.

16.19 spelar Järrebring och Carlstedt fint igenom vårt försvar och till slut slår Carlstedt till bollen på volley och gör 8-7 till Västkustkamraterna.

17.43 kämpar sig Gustaf runt på sin kant men skottet går sedan utanför.

18.01 tar Västkustkamraterna Time-Out.

Direkt därefter får Andreas Dahlgren en jättechans framför deras kasse man han får inte riktigt med sig bollen i sista dragningen.

19.10 får Dima Wollding bollen mitt framför deras kasse och jag tror bollen kommer ifrån tekning ner i högra hörnet. Dima är iskall när han hänger in 8-8 ivrigt påhejad av de gamla lagkamraterna i Frölunda IBK.

Bäst av utespelarna i Högsbo AIK idag var nog återigen Ole Windahl.
Dima Wollding gjorde två mål och hotar alltid framåt. Lite mer defensivt hårdjobb och det blir bra.

Backarna sliter stenhårt med firman Järrebring och Carlstedt och gör det riktigt bra.
Anton Sjölund Jurado är jätteduktig och kommer dessutom i sina ruscher då och då. Lite bättre skotteknik här så kommer de offensiva poängen också.
Anders Brisme möter gång på gång Carlstedt på sin kant och sliter på bra där.
Jonas Emtervall sliter även han med Carlstedt och jagar boll så det står härliga till.
Micael Edvardsson gör återigen en jättebra insats på sin backplats och gjorde dessutom mål.

Matchens Högsbolirare är dock Daniel Sundh som stoppade ett stort antal bollar idag.

Matchens absoluta förgrundsfigur var dock, gott assisterad av Marcus Järrebring, Fredrik Carlstedt som gjorde sex mål och var ett ständigt hot och som drog iväg säkert 20 ytterligare skott på mål. Phiuuu!
Innebandyfostrad i Åmål och var en vända i Warberg och har även spelat i IBF Göteborg.