Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 22 januari 2011

Skoterminnen ifrån förr. . . Undrar om man ska köpa en Arctic Cat?

Såg ett inslag på TV4 i morse om Snowdreams som är ett gäng uppe i Lycksele som är ute och kör skoter så det står härliga till. Det ser hur läckert ut som helst och påminner mig om min ungdoms dagar när man flög fram på sin Ski-doo Elan och Ockelbo och allt vad de hette.
Flög och flög. . .  nåja.
Det är ju skillnad mot dagens maskiner som är betydligt bättre utformade för att ta sig fram i snön.
Förr var det ju så att man antingen hade en bred och långsam skoter som tog sig fram i snön eller så hade du en framtung och snabb skoter som du i stort sett bara kunde blåsa på med var du än körde utom i svårare snöterräng. Eftersom de snabba maskinerna också var så framtunga var de skittråkiga att köra i lite mer moderat tempo där man svängde och lattjade lite i snön.

I inslaget om Snowdreams var det en kille som hade just en litet mer framtung maskin och han var som ett ankare för de andra som ständigt fick hjälpa honom loss i snön. "Ibland tar det en halvtimme att komma loss när de andra bara kör förbi och skakar på huvudet. Men jag får ju vara med på hemsidan..."

Kolla in den här reklamen för Arctic Cat ifrån 1971. Det var väl ungefär då vi funderade på att skaffa vår första skoter.


... eller varför inte en Ski-doo Everest som var det häftigaste du kunde hitta ett tag. Vad gillar ni anspelningarna i den här reklamen?


Utvecklingen har gått framåt. . .  både vad gäller maskiner och reklamen. . .


Polaris. . .


Visst blir du sugen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar