Välkommen till Ryssfemmor!


fredag 14 januari 2011

Sverige illa ute i handbolls-VM

Så var handbolls-VM igång och Sverige tog en planenlig seger mot Chile.

Jag var på plats och såg matchen och får tacka mina adepter i Högsbo AIK för den julklappen. Det var mycket trevligt.

Matchen ramades in av 10 368 åskådare som gav en fin stämning i Scandinavium.

Chile bjöd på, för mig, oväntat bra motstånd och ledde matchen inledningsvis.
De spelade en snabb och finurlig handboll med många övergångar och växellöpningar. Tyvärr saknade de skyttet så de kommer ju aldrig att nå särskilt långt i matcherna.

Sverige då.
Tja, när laget väl läst in chilenarna så hade ju sydamerikanerna svårt att komma till. Bitvis var det som att svenskarna bestämde sig för att stänga bakåt och då blev det så men rätt ofta så såg vi också rätt ointresserade ut.

Att möta Tobias Karlsson och Magnus Jernemyr i ett dubbelblock kan ju inte vara det roligaste man varit med om i livet. Oscar Carlén kan också smälla på rätt hårt i försvaret. Idag gjorde han det lite vårdslöst tidigt i matchen två gånger om så han fick matchas lite försiktigt.
Istället kom Kim Andersson in och det såg faktiskt oroväckande ut.
Han såg trött, loj, ointresserad, okoordinerad, självförtroendelös och otimad ut.

Ärligt talat så blir jag orolig för lagets fortsättning ifall det ska se ut på det viset. Är Kim Andersson den enda möjliga ersättaren till Oscar Carlén så är det illa illa.

Jag ska i alla fall runda av med det roliga.
Mattias Andersson mellan stolparna gjorde en riktigt bra match.

Till matchens lirare utsågs Kim Ekdahl Du Rietz och han har ett mäktigt klipp i bössan den gubben. Snabbt, rappt och välriktat. Dessutom kombinerar han skottet med så fina gamla hederliga saker som gubbafinter och grejer.
Håll ögonen på honom.

Det är möjligt att motståndet gör att spelarna inte tänder till men Sverige måste definitivt höja sig ett antal snäpp. Hela uppladdningen med det tuffa upplägget har ju liksom handlat om att spela så som det är tänkt när det väl är match.

Handboll är ändå handboll och det var en kul upplevelse på det stora hela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar