Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 23 januari 2011

Storklubbarna illa ute

De senaste åren har storklubbarna börjat få lite svårt i förhandlingarna med spelare som är bra men som inte har någon starkare klubbförankring.
Zlatan är ju den allra klarast lysande stjärnan på himlen för prestige- och pengakåta spelare.
I Zlatans fall är det väl mest prestigen som lett honom i sina karriärbeslut. Han sägs ju t.ex. ha gått ner i lön för att komma till Barcelona så det går ju inte att säga att han varit pengakåt. Däremot ville han bli ansedd som världens bästa fotbollsspelare och den prestigen trodde han sig ha lättare att uppnå i världens bästa klubblag.

En annan som tjurade sig ur sitt kontrakt var Cristiano Ronaldo som tjatade i flera säsonger om Spanien innan han till slut hamnade där.

Vidare har vi den pågående historien mellan Cesc Fabregas, Arsenal och FC Barcelona.

Javier Mascherano, han som numer aldrig spelar matcher, tjatade sig bort ifrån Liverpool för att sitta på FC Barcelonas bänk.

Det allra hetaste just nu gäller Dani Alves i Barca som inte är nöjd med det kontraktsförslag han har fått.
Han har hamnat på en lönenivå lägre än Messi, Villa, Xavi och Iniesta och Barcelona säger sig ha gått så långt de kunnat i de förhandlingarna.
Dani Alves är en av världens allra hetaste backar och det är klart han ställer krav på att inte ligga lägre i lön än sina anfallskompisar i laget. För oss vanliga dödliga så spelar ju tusenlapparna en roll för guldkanten i tillvaron medans det för fotbollssuperstjärnor handlar om prestigen att inte värderas lägre än de andra.

Storklubbarna har nu i flera fall tvingats att gå med på spelarnas krav eller se dem lämna.
Zlatan ställde krav på att få vara med i spelet och få chansen att göra mål och konkurrera med Messi men fick det inte och valda att lämna.
Wayne Rooney ville ha mer betalt och valde att underprestera under en längre tid och har därefter haft svårt att få kroppen och timingen i skick igen men mer betalt fick han.
Mascherano tjurade och fick som han ville.

Hur det går med Fabregas och Alves återstår ännu att se men att det kostar att ligga på topp är helt klart.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/spanien/article8450506.ab

3 kommentarer:

  1. Alla "Storklubbar" har i verkligheten bara stora skulder.

    SvaraRadera
  2. De stora klubbarna i Europa är den nya finansbubblan.

    SvaraRadera
  3. Jo, det är nog så att Machester United, FC Barcelona, Real Madrid och de andra stora klubbarna är toppen på en jättebubbla.

    Men när de här klubbarna köper en svindyr spelare så rullar smulorna långt ifrån de fina förhandlingsborden. En del smulor rullar så långt som till några svenska klubbar ibland.

    //Anders

    SvaraRadera