Välkommen till Ryssfemmor!


onsdag 26 januari 2011

Våldsam domare med hårda nypor?

16-årige hockeybråkstaken blev rädd när domaren försökte strypa honom.

Familjen, med mamma i spetsen, tänker polisanmäla domaren.
Som bevis har den en bild på strypmärkena på pojkens hals.

Med all respekt för upplevelsen och det otäcka i att inte få luft men ser inte bildbeviset ut som några ungdomsfinnar bara?

Eller försökte domaren strypa killen mellan tummen och pekfingret?











Ok, med all respekt för smärtan och skadorna. De kan ju faktiskt ha uppstått när domaren till slut fick stopp på den aggressive killen. Ger man sig på en domare så får man ju faktiskt räkna med att det gör lite ont också.

Men å andra sidan...

Filmklippet man sett kommer in lite lite för sent för att vi ska kunna se början på incidenten men man ser ju att killen kommer upp en gång innan han dras ner en andra gång. Hur det börjar ser vi ju inte.

Det är ju faktiskt inte helt otroligt att det finns en och annan domare som tar chansen att klappa till en spelare i en het situation.

Många domare har ju själva spelat ishockey och ishockeyspelare brukar ju generellt sett inte ha så långt till att vifta med nävarna i ansiktet på andra människor.

Det sista slaget som spelaren slår ser också ut att vara ett indignerat slag där han nästan kan känna hur orättvist behandlad spelaren känner sig. Han försöker inte heller ge sig på de som kommer bakom honom utan slutar veva med armarna när brottardomaren försvinner bort.

Det skulle ju vara VÄLDIGT intressant att se vad som händer sekunden innan det klipp vi sett.

Kan det vara så att det fångats en smått sadistisk domare på film?

Nej, man ska aldrig ge sig på en domare.
Men är man verkligen en domare ifall man åker omkring och startar bråk?
Var går gränsen för vilka idiotsaker man kan göra iklädd domarkläder?

Häromdagen berättade jag själv om handbollsdomaren "Dörra" som är en legend i Göteborg för alla sina tokigheter utförda på handbollsplanen iförd domarställ och utrustad med pipa.

Är det så otänkbart att en ishockeydomare agerar huligan själv på planen?

Den 19-årige hockeydomaren skrev tydligen en hel del olämpliga kommentarer på sin Facebooksida efter matchen. Bl.a. skulle han få andra domarkollegor att påverka resultaten för antingen laget han dömde eller för 16-åringen. Detta kryddade han med en del rasistiska tillmälen om spelare i 16-åringens lag.
För detta är han avstängd ifrån att döma.

Kan det möjligen vara så att förbundet också vet om att det var domaren som slog 16-åringen först?



Och den här grisen glömmer vi väl aldrig?


Domare kommer i alla former. Jag avslutar med denna som efter att ha slängt en tävlande i backen ser ut att slåss med sig själv inombords om ifall han ska vara domare eller fighter . .

1 kommentar: