Välkommen till Ryssfemmor!


tisdag 11 januari 2011

Messi bäst i världens största pyramidspel

Lionel Messi utsågs idag till 2010 års bäste fotbollsspelare och fick Ballon d Ór.

Därmed överglänste han lagkamraterna Xavi och Iniesta.

De andra kandidaterna valdes bort någon gång i december har jag för mig.
För mig fanns det ju minst en spelare som borde ha varit aktuell in i det sista och det är ju Wesley Sneijder.
Han kanske t.o.m. borde ha stått på topp i korandet?

Våren var Wesley Sneijders utan tvekan. Han förde fram Inter till seger i Champions League samtidigt som Lionel Messi coachad av Pep Guardiola misslyckades tillsammans med Xavi och en mestadels skadad Iniesta.

VM var också mer Sneijders än det var Lionel Messis. Det var definitivt Wesley Sneijder som drog fram Holland till VM-finalen och i samma turnering var Lionel Messi en otroligt blek figur.
Xavi och Iniesta vann VM och här var Iniesta bra men han överglänste inte Sneijders individuella prestationer.

Nu på hösten har Lionel Messi gjort flest mål i FC Barcelona, där målen trillar in som vore det svängdörrar i försvaren, samtidigt som Sneijder haft en tung period.

Hur håller de egentligen isär tiden för när man presterat grejer och vem som är bäst under ett år?

Jag tycker själv att Iniesta överglänste Messi förra våren. Iniesta överglänste också Messi under inledningen av förra säsongen och det gjorde han tillsammans med Zlatan Ibrahimovic. Så länge Iniesta var hel öste Zlatan in mål men när Iniesta skadades föll allt fokus på Messi och därmed var den sagan lätt att förutspå.

Hade Iniesta inte skadat sig tror jag att firman Zlatan-Iniesta hade lekt vidare och då hade Zlatan varit kvar i Barcelona.

Det blir spännande att se ifall detta pris får konsekvenser för FC Barcelonas spel i framtiden.
Kommer Iniesta och Xavi att fortsätta vara storsinta mot Messi eller kommer de att försöka nå högre upp på stegen genom fler egna initiativ?

Nåväl, jag kan ju hålla med om en del som tycker att priset är politiskt på det stora hela taget.

Om det stora ekonomiska fotbollsloket ska kunna fortsätta dra måste det ju ha lite bränsle och det utgör trion Messi, Iniesta och Xavi. Loket pruttar sedan ut lite glödhett restavfall som de andra klubbarna kan gnaga resterna ur. Så länge FC Barcelona är världens mest skinande produkt kommer spanska banker att låna ut pengar och de pengarna köper klubben spelare för. Pengarna finansierar sedan de mindre klubbarnas verksamhet. Det är som ett gigantiskt pyramidspel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar