lördag 8 januari 2011

Fotboll är en materialsport

Idag spelade Arsenal cupmatch hemma på Emirates mot Leeds united.
Klasskillnad mellan lagen. Arsenal tillhör världstoppen och konkurrerar i sina bästa stunder med FC Barcelona och de andra topplagen. Leeds harvar en bit ner i seriesystemet.

Arsenal spelade snyggt runt runt som vanligt och bollen gick som på ett snöre emellanåt. Men trots det så skapas det ju alltid målchanser för det andra laget någon gång under 90 minuter, ja utom för Elfsborg mot Valencia då, och i ett sådant läge fick Leeds en straff.
Straffen förvaltades väl av Snodgrass och Leeds hade 0-1.

Det stod också 0-1 länge länge...till slut fick Wenger kasta in Fabregas och Walcot istället för Song och Chamakh. Fabregas levererar alltid. Bollarna började plötsligt hitta fram och vips så hade Arsenal nästan fått straff. Domaren blåste för straff men så upptäckte han sedan att linjedomaren hade vinkat för offside. . .för en situation tiondelsns sekund efter straffen. Märkligt.
Som tur var fick Arsenal en rain-check på straffen och den kom istället 90 sekunder efter det första straffläget. Fabregas var iskall när han sparkade in 1-1 mitt i målet.

Nu var det bara några minuter kvar av matchen och Arsenal hann aldrig avgöra matchen utan den slutade 1-1.

Cupmatcher är alltid luriga. Idag spelade Arsenal med Bendtner och Chamakh samt Arsjavin på topp. På mittfältet fanns bl.a. Denilson och Tomas Rosicky.
Utöver det spelade några av backarna som inte brukar vara med. Totalt var det väl 8-9 spelare som inte är ordinarie i en viktig match som spelade denna.

Bendtner och Arsjavin missförstod varandra konstant och lär aldrig mer spela ihop i ett anfall. Chamakh kan BARA nicka. Rosicky har tappat all timing. Denilson har väl sällan visat några kvaliteter.

Vad gäller dansken och ryssen så har båda två enorma egon som definitivt inte matchar det de presterar på planen och jag tycker faktiskt att de två bör´jar bli avslöjade. De blev liksom inte bättre.

Arsenal med åtta icke-ordinarie bevisar att fotboll ÄR en materialsport.