Välkommen till Ryssfemmor!


måndag 17 januari 2011

Grattis Therese Alshammar!

Fantastiskt roligt att den här simmartjejen får lite mer uppmärksamhet än hon är van vid.
Det känns som att hon ALLTID funnits där och simmat och simmat och simmat.
Motståndarna har skiftat och Alshammar har träget kämpat vidare mot strömmarna.

Hon har en merit och medaljlista som måste vara ett världsrekord i sig.
Där finns 37 guld i OS, VM och EM.

2010 har hon tagit Guld i VM på kortbana (50 m fjäril), två guld i EM på långbana (50 m frisim och 50 m fjärilssim). Sedan har hon tagit silver i VM på kortbana (100 m fjäril), silver i EM på långbana (4x100 m medley). Therese har också tagit två brons i EM på långbana (100 m fjäril och 4x 100 m frisim).

Tre guld, två silver och två brons under det innevarande året.
Det är stort.

Alshammar fyller 34 år i augusti och jag hoppas hon får ta ett guld i OS i London 2012 som en grandios slutpunkt på simkarriären.

Det må sedan vara chockerande att inte skidlandslaget fick priset men jag tror inte ett dugg på att svenska folket röstat på Alshammar som någon slags protest mot att en individuell bollspelare inte nominerats.

Det finns mängder med idrottare i landet som utför enorma prestationer i världsklass under tävling efter tävling och det krävs att man vinner något stort för att utmärka sig i konkurrensen. Att göra snygga mål mot B-motstånd i en europaliga på dekis räcker kanske inte alltid till. Avgör man några viktiga matcher i Champions League så kan nog balansen utjämnas något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar