Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 23 januari 2011

Mourinho och Zlatan har gått i samma skola

Nu börjar ryktena om att Mourinho ska lämna Real Madrid bli alltmer ihärdiga och små instickskommentarer under presskonferenser och intervjuer är snart uppgraderade till officiella pressutlåtanden.

I spelarintervjuer sipprar det ut att Mourinho börjar planera för en annan framtid än en i Madrid.

Själv säger han att han stannar säsongen ut och sedan får man se hur det blir.

Att Mourinho inte varit sådär värst förtjust i Karim Benzema har ju stått klart ända sedan han kom till klubben. I Benzema ser Mourinho endast en stor pengatransaktion som kan ge honom en möjlighet att köpa en ny spelare. Real Madrid vill dock behålla fransmannen och den som allra främst framhärdar i detta är sportchefen Jorge Valdano.

Valdano och Mourinho är två olikheter och de ser på sina uppdrag på helt olika sätt. Mourinho vill vinna till varje pris och han gör det genom att agera på alla nivåer. Mourinho vill spela på de psykologiska strängarna och hetsa fram reaktioner hos motståndarna och han vill göra det genom uttalanden till pressen där han dels vilseför motståndarna och dels får dem att tvivla på sig själva. Inget medel är för litet för att användas i jakten på seger. Valdano å sin sida är en ödmjuk och försiktig herre med en stil och ett manér som han vill hålla på. Han ser det som sitt viktigaste uppdrag att Real Madrid behåller sin stil och finess och alltid uppfattas som det eleganta laget.

De flesta trodde att Valdano skulle lämna klubben när klubbdirektören Perez tog in Mourinho eftersom Valdano alltid kritiserat Mourinhos fotboll. Valdano valde dock att stanna.

I söndags trappades irritationen mellan Valdano och Mourinho upp när Mourinho kritiserade Valdano för att han inte backar upp laget i media och att Mourinho får försvara laget helt på egen hand. 


Valdano å sin sida har kritiserat portugisen för att han ställt över Benzema samtidigt som han krävt att få köpa en ny anfallare som ersättare för skadade Higuain.

Mourinho har krävt ett möte med presidenten Perez och efter det lär det väl hända saker. Antingen går Mourinho eller så går Valdano. Ett inte alltför självklart val för Perez.

Perez ska ha uttryckt sig vara trött på Mourinhos krav.

Krav som Mourinho kom med direkt när planet ifrån Milano landade i Madrid.
Även detta är ju en illa dold hemlighet att Mourinho inte kunnat bygga laget så som han önskat.

Portugisen har utöver det interna tjafset blivit rejält impopulär runtom i Spanien och de spanska fotbollsklubbarna när han bråkat med tränarna inför, under och efter matcherna. De spanska coacherna verkar helt chockade över Mourinhos framfart och tycks vädja till Perez om att tygla sin rabiessmittade hund. 

Under tiden som Mourinho varit i Madrid har han även börjat att hylla den brittiska fotbollen och han har öppet börjat hylla Manchester Uniteds Alex Ferguson. Samtidigt har skotten börjat se lite tröttare ut och bråket med Wayne Rooney ökade nog inte Fergusons lust att fortsätta.

Till sist har vi ju FC Barcelonas totalkross av Real. Den hjälpte ju inte precis till för att skapa familjelycka i Madrid.

Mitt tips är att Mourinhos sejour i Madrid blir kort och att han ersätter den pensionerade Ferguson i Manchester i sommar. Det är heller inte omöjligt att han tar med sig Cristiano Ronaldo som också muttrat ett tag om att han inte trivs i Spanien.
Ju mindre saker och ting verkar gå ens väg desto mer bråkar man och till slut så gör man sig omöjlig.
Den taktiken har vi sett förr och den har ju funkat för att öka förhandlingsutrymmet för bråkstakarna. Så är det ju när man har ett marknadsvärde och medias ögon och öron.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/spanien/article8450349.ab

2 kommentarer:

  1. Mourinho trivs nog bättre i Real Madrid än han vill ge sken av. Nu vill han bara skaffa utrymme för att köpa nya spelare och därför grinar han som en bejbis.

    SvaraRadera
  2. Mycket möjligt att det är så med Mourinho.
    En taktiker på banan likväl som vid sidan.

    Såg jag inte någonstans att klubben är ute efter just anfallare nu. . .

    //Anders

    SvaraRadera