Välkommen till Ryssfemmor!


måndag 17 januari 2011

Säsongens roligaste referat . . och tråkigaste.

Att en match kan lämna så kluvna efterdyningar är egentligen ofattbart.

Här går vi, Högsbo AIK, som ligger sist i serien och slår serieledarna, Sportlife Kungälv IBK, och ändå kan vi inte riktigt njuta av segern pga att en tung skada drabbade en av oss.

I den tredje perioden, i en helt vanlig dussinsituation på planen kommer Mårten Sundholm sprintande och är i anfallsläge med bollen när det smäller till och hälsenan går av. Det kommer alltid som en chock när hälsenan brister men det är så det sker. Hälsenan signalerar sällan och aldrig om läget innan utan det bara händer.
Mårten blir nu borta en längre tid och vi skickar honom vårt stöd och våra tankar.

Matchförutsättningarna var annars de som jag varit inne på, Högsbo i botten och Sportlife i toppen.
Vi mötte Sportlife i början av serien och föll med 3-5 på bortaplan och det var inte mycket att säga om. De var bättre helt enkelt.
Matchen efter vann vi med 16-4 och sedan har det blivit idel poängtapp på olika sätt, oftast genom att vi haft ledningen och sedan har vi tappat den i slutet av matchen.

Sportlife har tillfälligtvis tappat serieledningen till IBK Göteborg som dock har en match mer spelad än vad Sportlife har. Högsbo AIK fightas i botten av serien med Guldringen och IBK Walkesborg.

Matchen inleddes med mycket bollinnehav för Sportlife som rullade boll och sökte lägen och också fick till en vass chans efter 2.20 ca men Daniel Sundh i Högsbokassen fick göra en fin förstaräddning.

3.05 ca hade Jacob Öryd ett skottläge som han dock gav bort till medspelare som inte var riktigt med och för det fick den unge herrn lite skäll. Jacob bet ihop och det lönade sig.
3.30 bröt han en passning på egen planhalva och satte fart upp i mitten och drog iväg ett hårt skott i målvaktens vänstra hörn som betydde 1-0 för Högsbo AIK.

Sportlife hade ytterligare ett bra skottläge strax efter vårt mål men Daniel var återigen i vägen.

6.47 jobbade Micael Edvardsson hårt och serverade en fin passning till Gustaf Lundgren framför kassen som kunde dra in 2-0 för Högsbo AIK.

7.21 fick Sportlife ett frislag en meter in på vår planhalva. Frislagsläggaren rullade igång bollen med foten och passade den sedan med klubban till en skytt som drog iväg skottet mellan ett häpet försvar. Mål för Sportlife och vi undrar fortfarande ifall det inte är så att bollen måste ligga stilla när frislaget slås?

10.41 (Tror jag) har Sportlife fått oss i rejäl gungning med sitt spel och vårt försvar är utspritt över hela banan när de slår en fin passning ifrån back till skytten som sätter ett fint skott högt upp i nättaket. 2-2. Snyggt skott.

Sportlife har nu en stark period i matchen och skapar en hel del men trots bra lägen går skotten utanför.

15.13 är det dock dags när deras vänsterback (Niclas Jansson) bågar in i banan och skjuter ett bra skott som går in. 2-3 för Sportlife. Assisten stod Torbjörn Engström för.
Strax efter målet får Daniel göra en bra räddning på ett långskott. Daniel kastar sig och räddar bollen med hjälmen.

Sedan är det vi som skapar ett läge genom Dima Wollding som får iväg ett bra skott som målvakten har bekymmer med.

16.18 spelar Micael Edvardsson in bollen mot mål och det blir en boll i knähöjd. Framför målet står Dima Wollding och kastar iväg klubban mot bollen med en enhandsbackhand och han får träff så bollen styrs upp i nätet bakom målvakten. 3-3. Något turligt såg det ju ut ifrån min vinkel men det var hursomhelst snyggt.

Perioden rundas av med att Jacob Öryd skjuter ett skott som målvakten räddar och i absoluta slutet av perioden får Daniel Sundh rädda oss ifrån ytterligare ett vasst läge för Sportlife.

3-3 efter första perioden alltså och vi var rätt nöjda med de siffrorna. Möjligen hade Sportlife haft lite fler vassa chanser men ofta fick de spela sig till lägena genom rätt svåra passningar som gav litet utrymme för skyttarna. Vi hade ett lite turligt mål men å andra sidan kändes deras frislagsmål lite knepigt.

Andra perioden inleddes även den med en vass chans för Sportlife som Sundh i kassen avvärjde.
Men bara 50 sekunder in i perioden så jobbar Anton Sjölund Jurado upp bollen längs sin kant och släpper bollen till Dima Wollding som lugnt stegar in i banan och drar iväg ett skott som slinker in lågt vid målvaktens högra sida. 4-3 till Högsbo AIK.

Men säg den glädje som varar.
Bara tio sekunder efter tekning har vi bollen i egen zon och passar den mellan två spelare och så tappar vi bollen till Sportlife som förvaltar läget perfekt och kan raka in bollen i öppen kasse efter en brytning och ett pass. 4-4 efter 1.03 i andra perioden.

5.48 bryter Ole Windahl en passning i vår zon och sticker upp mot Sportlifes kasse. backen blir närgången men Ole lyckas hålla ut honom innan han, med backhand, stöter in bollen under målvakten. 5-4 till Högsbo AIK.

Efter detta mål är det faktiskt Högsbo som tar tag i spelet lite mer och vi får ett par bra lägen genom Andreas Dahlgren och Mårten Sundholm men skotten går utanför. Assiterande var Ole Windahl repsektive Oskar Widäng.

8.31 får Sportlife ett frislag nere i vårt hörn och Tobias Nordfors vilar inte på hanen utan han skickar genast iväg en passning mitt framför vårt mål och där dyker Torbjörn Engström upp och slår in bollen i öppen bur.
5-5 och det är en milt sagt jämn match. Själv undrar jag ju var försvaret tog vägen vid frislaget?

8.52 Får vi en dubbelutvisning på Mårten Forslund och Christoffer Engström som står och viftar med klubborna mot varandra eller vad de nu gör. Jag kan då inte protestera mot någon av utvisningarna.

4 mot 4 spelar Jacob Öryd fram Ole Windahl till ett läge men vi får inte till avslutet.
Istället är det Sportlife som gör mål efter 10.27. Det är återigen firma Engström-Nordfors. Denna gång är det Nordfors som spelar fram till Engström som drar till med ett snyggt vändskott och vi har Sportlife i ledning i matchen för andra gången. 5-6.

Efter detta skapar Andreas Dahgren och Gustaf Lundgren varsin bra chans men skotten går utanför.
Micael Edvarsson är också framme i Sportlifes zon och skapar ett farligt läge under denna sekvens av matchen.

13.24 jobbar Ole Windahl raskt och hårt bakom Sportlifes kasse och så tittar Ole upp  och hittar Jacobs klubba och lägger upp en smörpassning som herr Öryd med lätthet bara klappar in i nät. 6-6.

Efter det målet skapar Sportlife en enorm press på oss och vi är totalt ute och cyklar i försvaret.
Daniel får göra ett par tre räddningar och några skott går utanför och här har vi bara tur att inte bollen går in igen.

15.53 vinner Ole bollen på sin kant och sticker uppåt. Hårt uppvaktad av sin back slår Ole iväg en backhandpassning till Andreas Dahlgren som lugnt och behärskat skjuter bollen i nät. 7-6 och återigen är Högsbo AIK i ledning.

16.01 har Sportlife haft ett farligt läge framför vår bur och Sundh i målet har fällt deras skytt (Tror jag i alla fall att domaren har dömt det som?) och de har fått straffslag.
Nu har jag tyvärr inte noterat vem som slog straffen men han lyckas i alla fall inte med sin intention och ställningen står sig efter straffslaget. Jag gissar att varianten funkar bra på Kastellegårdshallens extremt glatta golv.
Powerplay för Sportlife som bollar runt utan att Sundh i försvaret behöver ingripa särskilt mycket. Inte alls egentligen. Förrän 17.52 då de skickar iväg en långboll ifrån eget mål upp mot vår kasse och där dyker en kille upp och slår in den i nät med en backhandvolley. 7-7 och vi kan väl säga att turliga backhandvolleys i matchen också var kvitterat.

19.24 satsar Micael Edvardsson stenhårt mot bollen och tänker därmed detsamma som Nr 76 i Sportlife, Daniel Johansson. Micael står upp bäst i den duellen, ja Johansson faller, och Micael slår iväg en passning till Ole Windahl framför kassen som kan slå in 8-7.

Daniel Johansson i Sportlife måste för övrigt vara innebandyns svar på . . . ehhh.... Tja, jag har lite svårt att komma på någon motsvarighet. De flesta tuffa spelare inom t.ex. ishockey är ju ändå rätt bra men Johansson rumlar mest runt på planen och springer över spelare på ett märkligt sätt. Han kanske har fel i fotlederna så han inte KAN stanna när han har en spelare framför sig? Nr 76 i Sportlife, Daniel Johansson, alltså. Var snäll och hjälp honom genom att stå i vägen för honom ifall han är på väg mot väggen för annars råkar han illa ut. 

5-4 till Högsbo AIK i andra perioden som även den var en jämn tillställning. Sportlife hade med lite flyt gott och väl kunnat göra ytterligare något mål samtidigt som jag nog tycker att vi fick maximal utdelning.

Tredje perioden är inte gammal när Sportlife drar iväg ett skott i stolpen. Phiuuu!

Sedan kommer vi i ett antal bra kontringar. Ole spelar fram till Andreas Dahlgren som skjuter utanför.
Andreas spelar i sin tur fram Ole som skjuter mot en målvakt som gör en fin räddning.

Bytet efter drar Dima Wollding iväg ett snyggt och överrumplande snurrpass till Mårten Forslund som också skjuter ett skott som målvakten räddar.
Jacob Öryd testar även han målvakten framspelad av Ole Windahl.

3.36 blir så Nr 76, Daniel Johansson, i Sportlife utvisad för slag.
Vi i stort sett inleder vårt poweplay med att slarva iväg en passning till dem som de sånär förvaltar.

4.18 blir Mårten Forslund onödigt utvisad för obstruktion. Inget att säga om den utvisningen.

4.27 har vi skrapat ihop ett bra läge framför deras kasse och nr 81, Niclas Jansson,  täcker i målgården och blir utvisad. Vi får straff!

Dima Wollding är sugen på att ta straffen och han knallar lugnt fram och drar målvakten nästan som i slow motion och lättar in 9-7 till Högsbo AIK.

Efter detta mål är det åter mycket Högsbo i matchen.
Ole spelar fram Jacob på kontring men målvakten räddar.
Andreas Dahlgren har två lägen men skjuter utanför.

Dima Wollding spelar i bytet efter fram Mårten Forslund men målvakten är duktig.

10.31 är det dock vi som inte hinner med när Sportlife snabbt spelar ut bollen på kant och klipper till.
9-8 och en halv period kvar.
Målet kommer också i en period då vi har skapat ett antal bra lägen utan att få utdelning.
Aj aj aj.

Strax efter detta smäller det till för Mårten Sundholm som blir liggande på planen.
Senare får vi alltså bekräftat det vi befarar att hälsenan brustit.

Efter detta är det Sportlife som skapar mycket och får till en press mot oss.
Daniel gör ett par fina räddningar och i ett bra läge skjuter nr 27, Tobias Nordfors just utanför.

Vi rider ut stormen och börjar hitta spelet igen efter en stund.
Tiden går ruskigt sakta.

Jacob får ett bra läge mitt framför deras kasse och ska bara lägga in bollen i nät när keepern gör en "Salo" och slänger upp sitt högerben i luften och räddar. Grymt fin räddning!

Mårten Forslund får iväg ett vasst skott på en frislagsvariant.

Efter detta har jag egentligen inte noterat särskilt mycket mer.

Skadan på Mårten gjorde nog oss allihop lite skakiga och matchens fortsättning präglades lite av detta.

Dock en seger för Högsbo AIK. En otroligt SKÖN seger ska väl tilläggas.
Vi har haft övertag i ett flertal matcher utan att få åka hem med tre poäng och det kändes verkligen som att denna seger var välförtjänt sett över de senaste matcherna.
Att segern kom just i den här matchen, mot serieledarna, var väl i ärlighetens namn helt oväntat.
Matchen i sig var också väldigt jämn och hade Sportlife vunnit hade vi inte kunnat protestera mot det.

Tyvärr har jag inte tillgång till protokollet så jag kunde få med alla målskyttar och assist för Sportlife men Nordfors, Engström, Jansson var ju duktiga liksom backen med nr 5 Johan Nilsson (Om jag nu såg rätt). Jag har också för mig att båda målvakterna var inne och gjorde riktigt bra insatser.

Daniel Johansson får ett hårt omdöme men han manglade över lite för många spelare för att man ska kunna tycka att det vare sig är olyckshändelser eller att det är Ok. De som spelar med honom måste se detta ofta  . . .

I Högsbo AIK gjorde Anders Brisme sin bästa match för säsongen. Jonas Emtervall är alltid trygg i försvaret. Anton Sjölund Jurado hotar alltid framåt med sina starka löpningar. Micael hittade tre assist och var bäste back offensivt.

Längst bak gjorde Daniel Sundh ett stort antal fina räddningar och höll oss bitvis kvar i matchen. 

Framåt gjorde Dima Wollding tre mål varav ett på en väldigt kall straff.
Lite mer defensivt hårt arbete hos denne gubbe och han blir riktigt nyttig framöver.

Andreas Dahlgren och Ole Windahl skapade en hel del framåt och Ole är väl den som var helt outstanding hos oss i denna match sett till utespelarna. Två mål och två assist blev resultatet och en jäkligt skön SEGER!
                                      

1 kommentar:

  1. Snacka om utförligt referat.
    Det är bara att tacka och ta emot.

    Bra spelat och grattis till segern.

    Lycka till med fortsättningen av serien.

    SvaraRadera