Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 16 januari 2011

Toppen mot botten i innebandyns division 3 Göteborg

Idag tar vi i Högsbo AIK emot de suveräna serieledarna Sportlife Kungälvs IBK.
Mycket vatten har runnit under broarna sedan serien inleddes och lagen möttes.
Den matchen slutade 5-3 till Sportlife efter en spelmässigt svängig och jämn match.

Sedan dess har lagen tagit två olika vägar.
Det unga Sportlife har rusat iväg till serieledning med 30 poäng på 11 matcher och Högsbo AIK har rasat ner till botten med 5 poäng på lika många matcher.

Sportlife består till stor del av ett gäng killar i 20-årsåldern där många inte var uppskattade i Marstrands IBK och därför nappade på att byta klubb när Sportlife startade upp sin verksamhet. Alla är innebandyfostrade sedan barnsben och kan innebandy även om de inte tillhör det absoluta toppskiktet av spelare i sin åldersklass.

Högsbo AIK består till största delen av blandidrottare som pysslat med massor av annan idrott innan de nu landat i innebandyn. Med tanke på det så gör laget det riktigt bra.

Inför dagens match så är Högsbo AIK som vanligt utan några av de bättre spelarna men det är ju så det kommer att vara så det är bara att vänja sig vid det. Nytt lag och nya förutsättningar råder hela tiden och man får bli en spelarjonglör av rang för att klara ut läget.

Sportlife är ett ambitiöst lag där de unga spelarna slåss för att få vara med och de känner att de är på väg uppåt. Matchen idag ska vara en ojämn historia med Sportlife i ett starkt övertag. Jag hoppas att vi kan kriga oss till en jämn match.

Sedan senast vi spelade så har serien redan startat igång på sina håll.
9 januari spelade Floda återigen 10-7 men denna gång förlorade man med de siffrorna mot IBK Göteborg som därmed tillfälligt tog över serieledningen ifrån Sportlife som dock har två matcher färre spelade.

De två nedflyttningslagen IBK Walkesborg och IBK Myggenäs möttes i fredags och där tog Myggenäs hem segern med 13-8 på bortaplan. där var Jonas Westgärds väldigt aktiv med fyra mål och två assist. Lika aktiv var Niclas Hjelm med sina fyra mål och två assist. Men värst var ändå, som vanligt, Peter Ottenborn med fyra mål och tre assist.

Igår möttes också Guldhedens IK och Kåhög SK 99 och Kåhög blev totalt mosade med 12-3.
Guldhedens IK ligger därmed trea i serien. Rickard Hofgren svarade för fyra mål och ett assist.
Därmed ligger Rickard på tredje plats i poängligan med 33 poäng på 10 matcher.

2 kommentarer:

  1. Myggenäs kunde dra ifrån när WB:s lagkapten Jens Andrsson satt utvisad 2+10. I Myggenäs var Niclas Hjelm tillbaka efter skada och gjorde sin andra match för säsongen.

    Lycka till mot Sportlife!

    SvaraRadera
  2. Niclas ser ju ut att bli extremt nyttig ;-)

    Tackar, vi ska göra vårt bästa mot Sportlife.

    //Anders

    SvaraRadera