Välkommen till Ryssfemmor!


torsdag 20 januari 2011

Landvetter IBK på väg att göra en Åshöjdens BK

Spanar in innebandyns division 4 Göteborg och konstaterar att Landvetter IBK har spelat fantastiska 11 matcher utan poängförlust. 

Då är ändå Landvetter helt nya i serien och borde rimligen ha lite omställningsproblem någon gång.

Laget leds av Magnus Augustsson som grundade klubben för ca tre år sedan.
Klubben startade som ett alternativ till Pixbo Wallenstam där den lekfulla innebandyn skulle regera och en av killarna bakom var Marcus Ödman som ville ta med sig sina fotbollskompisar till en ny klubb istället för Pixbo där han spelade.

Augustsson drog igång initiativet och började leta efter spelare, ledare och andra engagerade och lyckades riktigt bra. Säsongen efter startinitiativet var man igång med klubben och hade flera lag i seriespel.

Herrarnas seniorlag vann förra säsongen division sex och spelar nu i division 4 efter den nya omgjorda seriestrukturen.

I detta ögonblick leder man serien med 33 poäng på elva matcher. Full pott alltså.
Tvåa ligger IBK Göteborg med 23 poäng och trea IK Zenith med 21 poäng.
Zenith har spelat tio matcher och kan alltså närma sig Landvetter lite till med ytterligare en match och en seger.

I just IBK Göteborg stöter ju Magnus Augustsson på massor med gamla bekanta ifrån både innebandyn och yrkeslivet såsom Klubbhusets Erik Reichenberg, Peter Zellén och Patrik Nyqvist.

I IBK Göteborg återfinns också tvillingarna Viktor och William Andersson som lämnade Lindås IBK förra säsongen.

Serien ser i alla fall så gott som avgjord ut redan. Senast Landvetter och IBK Göteborg möttes vann Landvetter med 8-5 efter att det stått 4-4 inför sista perioden. Augustsson gjorde två mål i tredje perioden och man kan ju gissa att han tände till lite extra när det hettade till där.  

I dessa tider när det är vanligare att klubbar läggs ner än startar är det roligt att se ett initiativ som Landvetter Wings. Vi lyfter på hatten för både Augustsson och Landvetter Wings och önskar dem lycka till framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar