Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 29 januari 2011

Toppmöte i innebandyns division 3

Imorgon är det dags för ett toppmöte i Göteborgs division 3.
Guldhedens IK tar emot Sportlife Kungälv IBK.

Sportlife Kungälv IBK (SKIBK) ligger just nu tvåa i serien med 33 poäng på 13 matcher. De har då två matcher färre spelade än ledande IBK Göteborg som har 35 poäng.
Vinner Guldheden så ökar de trycket på Sportlife som i så fall har tappat nio poäng jämfört med IBK Göteborg som tappat tio poäng hittills.

Skulle differensen sedan hålla i sig så möts IBK Göteborg och Sportlife Kungälv i ett riktigt spänande möte den 11 mars.

Guldheden som ligger trea har just nu 26 poäng och behöver vinna för att inte tappa kontakten med de framförvarande i serien.

I morgondagens match ställs Guldhedens skytteligatvåa Rickard Hofgren, som gjort 25 mål på elva matcher, mot Sportlifes Tobias Nordfors, 19 mål på elva matcher.
Guldheden har även en mycket stark målskytt i Emil Anderberg som gjort 20 mål på endast åtta matcher. Hos Sportlife är Karl Andersson näst bäste målskytt med 13 mål på elva matcher.

Sportlife hade länge ett försvar som släppte in färre mål än toppkonkurrenterna men det senaste har de släppt in fler mål samtidigt som t.ex. Guldheden täppt till.

Tightaste försvaret i väst har dock fortfarande Burås IK som bara släppt in 46 baljor på tolv matcher. Ett snitt om drygt 3.8 mål/match.
Tätast därefter är alltså Sportlife med 60 insläppta på tretton matcher vilket ger 4.6 insläppta/match.
Närmast i väst efter Burås är Landvetter IBK som släppt in 48 mål på tolv matcher vilket ger ett snitt på 4 insläppta/match.

Annat noterbart ifrån serien är att Floda IBK klättrar genom två raka segrar mot just Burås IK, där man vann med 4-3, och mot Kåhög SK som man slog med 9-6 på bortaplan.

Västkustkamraterna har kommit igång ordentligt också och vägrar att förlora. Här gör Marcus Järrebring och Fredrik Carlstedt en enorm insats.

IBK Walkesborg 99 har fallit igenom serien och ligger nu sist med sju poäng.

Guldringen IBK har det också tungt nu och de kan sjunga på sista versen i denna serie. Ändå kul att ett gäng killar-som-gillar-killar har kunnat hålla gemenskapen så länge. Man kan ju tänka sig vilka intriger det kan ha varit i det duschrummet genom åren.

Poängligan leds nu av Västkustkamraternas omöjlige Fredrik Carlstedt på 42 poäng på tio matcher. Alltså ett snitt om 4.2 poäng/match. Grymt bra!

IBK Göteborgs pilsnabbe Magnus Mårtensson är tvåa med 41 poäng.
Trea ligger Myggenäs välplacerade skarpskytt Peter Ottenborn med 37 poäng varav 24 mål.

Därefter följer just herrarna, ifrån Guldheden och Sportlife, Hofren på 35 poäng och Nordfors på 30 poäng.

Av de yngsta spelarna har Floda IBKs Oliver Wannehag dragit ihop 21 poäng och Jacob Öryd 18.

IBK Walkesborgs Dennis Hjoberg förtjänar också ett ord i detta inlägg.
Han ligger på fjärde plats i målligan med 23 gjorda mål.
Därmed har han gjort nästan hälften av bottenlaget Walkesborgs mål.

2 kommentarer:

  1. Gillar din blogg skarpt, vi (Floda) tog våran tredje raka vinst nu, 15-8 mot myggenäs. Vi e ett helt annat lag nu efter jul. Tycker ni spelade riktigt bra när vi mötte er i Alléhallen, förstår inte riktigt varför ni inte ligger högre upp? Lycka till i serien!

    Henke / Floda målis

    SvaraRadera
  2. Hej Henke!
    Tack för din kommentar och kul att du gillar bloggen.

    STORT GRATTIS TILL SEGERN!

    En serie ljuger ju aldrig sägs det men jag tycker nog att vi haft lite väl mycket stolpe ut denna säsong.

    En säsong som präglats av att vi haft många nya killar i truppen och några av de vi tappat ifrån förra säsongen hamnade 3a,4a och 5a i interna poängligan. Det märks såklart.

    Nu hoppas vi på att skrapa ihop tillräckligt många poäng för att hänga kvar.

    Lycka till framöver och förläng gärna er segersvit ända till den 2 april. Den 3e april möts vi ;-)

    //Anders

    SvaraRadera