Välkommen till Ryssfemmor!


fredag 16 juli 2010

Fair Play med Danne Bron-Sundbom

Jag hittade en krönika i Innebandymagazinet där Danne Bron-Sundbom skriver om fair play.

Han verkar lite villrådig denne landslagsspelare och hans tankar kring fair play är inte riiiiktigt färdiga verkar det som.

Danne tycker det är ok att kalla hela lag för bönder men att gå till personliga påhopp som att kalla en enskild spelare för chipsfet är att gå för långt.
Det sista är ju iofs en fin distinktion av CapoieraTäbyspelaren (Kampsport som kampsport, eller hur CapeiroTäby?).

Angrepp av olika slag efter matcherna är det värsta Bron-Sundbom vet. Han bjuder också storsint på ett eget exempel på övergrepp där han tömde en vattensflaska över en motståndare efter match.

Sedan kör Bron-Sundbom i diket rejält och säger att han tycker det är ok att förvärra och överdriva situationer lite genom att falla "snyggare". Det handlar i det läget om att lura domaren "Inte alltid så mycket fair play kanske men en del av spelet".
Kom igen nu för f-n. Vi har precis genomlevt ett fotbolls-VM kryddat med filmningar i varje närkamp. Vem i helvete vill ha fler idrotter där spelarna beter sig på samma sätt? Domarna har det nog tufft redan som det är och då behöver inte spelarna förstärka eller förbättra någonting i olika lägen för att fuska till sig fördelar.

Bron-Sundbom tar även upp snacket med domarna och erkänner att han nog är en av de som snackar allra mest med domarna under matcherna. Ibland lägger han lite extra fokus på domarna för att få lite extra krydda i matchen. Domarna ska också ha lärt sig hur han är och tar hänsyn till det.
Ahaaaaa, ok, tack för den informationen. Hädanefter så är det inget att fästa någon vikt vid när Bron-Sundbom är framme hos domarna och babblar och tar tid och energi.
Hoppas att domarna behandlar honom på samma vis som de gör med alla andra bara. . .

Till sist avrundar han med att helgardera sig när han tycker att brott mot fair play tillför en extra passion och extra stämning.
Näpp, det går liksom inte att slå hål på det.

Det är bara att konstatera att alla har sin syn på fair play och att det som vanligt är ens egen personliga åsikt som avgör vad som är rätt och vad som är fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar