Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 18 juli 2010

Konstig fotbollsmarknad

Ryktena går om att Mjällbys El Kabir är het på transfermarknaden och det är inte svårt att förstå.

Han ratades i Holland efter någon form av bråk inom klubben och hamnade därmed i Mjällby via tips från sin lagkamrat Erton Fejzullahu som kom till NEC Nijmegen från Mjällby.
Nu gör han succé i Mjällby och allsvenskan och efter att jag har sett honom i ett par matcher måste jag säga att det är som att se en Ferrari möta en Fiat. De allsvenska motståndarna hänger inte med helt enkelt.
För någon vecka sedan så vände El Kabir ut-och-in på Daniel Andersson i Malmö FF och säga vad man vill om Andersson men defensivt brukar han hänga med även internationellt. Åtminstone brukade han det.

El Kabir har alltså mycket goda kvaliteter som fotbollsspelare.

Likså hade Afonso Alves som en gång i tiden öste in mål för Örgryte och Malmö FF en överlägsen kapacitet i allsvenskan. Han var så bra att han kom med i det brasilianska landslaget.

Allsvenskan må vara rankad som 23:e svagaste ligan i Europa men är det någonting som spelarna i Allsvenskan kan så är det att springa och både Alves och El Kabir var och är glänsande på området. Därtill har de allt en bollspelare behöver såsom bollkänsla, skott, spelsinne m.m.

Efter att ha sett VM med de allra främsta och då fått något att jämföra med så tycker man ju att El Kabir borde platsa i större sammanhang. Mycket riktigt så blir han het på transfermarknaden och klubbarna hör av sig.

Vilken klubb får då störst rubriker i sammanhanget?
Jo BRÖNDBY!

Är det ett skämt av något slag?

Sover agenterna i Europa?

MÅSTE en allsvensk spelare gå via någon slags transfertrappa för att komma till större ligor?
Allsvenskan -> Danska Ligan -> Holländska Ligan -> Bundesliga -> La Liga

Varför ska Mjällby rea ut en kanonspelare till en dansk klubb innan storklubbarna nappar och betalar för honom?

Märkligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar