Välkommen till Ryssfemmor!


onsdag 14 juli 2010

Gulligt i en rå hård och kall värld

FC Barcelonas spanska landslagsstjärnor bedriver tillsammans med klubben en kampanj för att få Cesc Fabregas att skriva på för ett byte ifrån Arsenal.
Kampanjen är väldigt öppen i media och måste ju kännas rätt smutsig ur Arsenals synvinkel. Alla spelare, Barcelonas ordföranden och även Fabregas själv pratar om att Fabregas ska spela i FC Barcelona.

Samtidigt är spanska tidningen Sport med i hejarklacken för att få över spanjoren.
I hela den iskalla affärsvärlden som fotbollens transfermarknad innebär och i den gulliga kampanj som målas upp så resonerar tidiningen sött om var Fabregas borde spela och varför det borde bli så.

Tidningen skriver att FC Barcelona är medvetna om att de måste ta det försiktigt.
Yeah right, är det inte lite för sent påtänkt för den strategin?

Ordföranden Rosell ska nu börja om från början med att förhandla.
Mhm...ingen bra idé att tjuvstarta.

Rosell ska i alla fall ha en bättre relation till Arsenals klubbledning än förre ordföranden Laporta hade.
Wow, mysigt.

Ytterligare en faktor som talar för att affären genomförs är Fabregas egen vilja att spela i Barcelona.
Yepp, det ÄR en viktig faktor. Troligen den viktigaste av alla.

För några månader sedan, innan Fabregas reste iväg för VM, ska Arsene Wenger ha sagt att han ska hjälpa killen att bli lycklig. Det har tolkats som att avsikten är att släppa Fabregas till Barcelona.
Hmm....är det inte lite väl drastiska slutsatser dragna i detta skede?

Barcelona har tydligen inte bråttom i detta läge eftersom det dels finns gott om tid för att kontraktera honom, det är alltså 30 augusti som gäller, dels så har Fabregas i juni nästa år bara ett år kvar på kontraktet vilket gör att hans prislapp sänks automatiskt.
Öhh. . . måste en spansk tidning förklara alla fördelarar för Arsenal så att de förstår?

Sedan skriver Sport att det är riktigt att Arsenal och Fabregas har ett femårskontrakt med option på ytterligare tre men att detta kontrakt inte är giltigt enligt FIFA där maxtiden för kontrakt är fem år. Om det inte finns ett enskilt avtal mellan klubben och spelaren.
Nämen ojdå, kan det vara så att Arsenal totalt har missat vissa regler här?

Barcelona försöker sig också på att göra en jämförelse mellan priset på David Villa och vad priset på Cesc Fabregas borde vara. De betalade 40 miljoner euro för Villa och ett högre pris på Fabregas får Barcelona att dra sig ur affären.
Men eftersom Fabregas också är fostrad i Barcelona så borde Arsenal ha en stor dos förståelse för spelaren i detta läge.

Pep Guardiola är ju coachen i FC Barcelona. Killen som skänkte Cesc en matchtröja som tröst när Fabregas föräldrar skilde sig.

Arsenal har i dagsläget ratat ett bud om 35 miljoner euro och det ska visst vara marknadsvärdet på Fabregas enligt FC Barcelona och tydligen även enligt Sport.
Eller är Sport möjligen sponsrade av FC Barcelona?

Enligt spanjorerna är allt alltså väldigt gulligt och det kan ju så tyckas...på ytan.
Landslagskompisarna gullar med Fabregas och alla möjliga gulliga skäl kan grävas fram som talar för varför den förlorade sonen ska få återvända hem.
Samtidigt så får ju hela hanteringen det att vända sig i magen på klubben som faktiskt har fostrat honom och som har ett gällande kontrakt.

Håll för f-a-a-n inte på och fjolla er utan lägg ett ordentligt bud på bordet och betala för det ni vill ha är min hälsning till FC Barcelona.

Å andra sidan gäller det väl att hålla i slantarna om man bygger sina framgångar på lånta slantar. Undrar hur bra IFK Göteborg, Malmö FF, Gefle IF eller Mjällby AIF skulle vara om de kunde ha skulder på tre miljarder. . .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar