Välkommen till Ryssfemmor!


onsdag 14 juli 2010

VM-finalen var mycket bättre än alla säger

Jag förstår inte varför så många klagar på VM-finalen och tycker att det var en riktig skitmatch.

Jag tycker det var ett härligt krig till match.

I batalj efter batalj möttes Van Bommel och Xavi eller Arjen Robben och Sergio Busquets och Capdevila eller Andres Iniesta och Nigel De Jong eller Xabi Alonso och Nigel De Jong och sådär höll det på i sekund efter sekund av matchen.

Lagen sökte hela tiden luckor i varandras försvar och holländarna mötte upp spanjorerna högre upp i banan än Xavi & co är vana vid vilket gjorde matchen bättre än väntat.

Det var en fröjd att följa alla närkamper och det taktiska spelet på banan.

Pedro, som jag innan matchen trodde väldigt mycket på, kom ingenstans och var helt osynlig tills han byttes ut. David Villa hade en superchans som han brände innan han byttes ut som ännu en osynlig man.

De enda av forwards som syntes i matchen var egentligen Arjen Robben och Jesus Navas när han kom in. Ja, ok, Andres Iniesta var hyfsat bra han också men jag räknar honom mer som en mittfältare. I övrigt var det de defensiva spelarnas match. I början var det t.o.m. backen Sergio Ramos som svarade för de allra vassaste chanserna offensivt.

Trots allt måste vi kunna se skönheten även i en match som slutar 0-0 och som innehåller en miljon sköna defensiva inslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar