Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 3 juli 2010

Rios i Uruguay en typ av Thern

Egidio Arévaio Rios heter en 28-årig kille på Uruguays mittfält.
Innan VM var han totalt okänd för mig men nu har jag sett honom göra riktigt bra ifrån sig i flera matcher för Uruguay.

För er som inte vet vem jag pratar om så är det den där skallige killen som ser lite rundnätt ut och som hela tiden sliter stenhårt för att vara på rätt plats.

Bakom stjärnorna, Forlán och Suarez, är det Rios som städar upp och vänder spelet efter att ha vunnit bollar.

Gång på gång kan man se honom komma i halvbra skottlägen men han skjuter sällan utan istället spelar han smart över bollen till killar i bättre lägen precis när man tror han ska dra till.

Nu spelar han i Peñarol i Uruguay och hans tid att komma ut i de stora ligorna är förbi. Detta VM är hans glänsarstund och han gör det jättebra.

Han är den där typen av spelare som är så otroligt nyttiga och som man bara ser om man verkligen tittar på spelet. Andra liknande spelare var Stefan Schwarz och Jonas Thern och i dagens landslag är det Anders Svensson. Nyttiga, duktiga och relativt anonyma i den stora fotbollsvärlden.

En annan finurlig spelare i Uruguay är mittbacken Mauricio Victorino som gång på gång vände bort halva Ghana med sina kroppsfinter.

Luis Suárez är 23 år och kommer att bli en världsstjärna när han lämnar Ajax. Ok, han har redan idag kvaliteterna men det är ju ändå så att han inte riktigt har status som de allra bästa. Efter gårdagens match kan man läsa att han orsakade en straff. Hmmm....mja, att säga att han orsakade straffen känns inte riktigt rätt. Inte på det bleka och avskalade sättet i alla fall. Han räddade kvar Uruguay i matchen genom att med händerna slå bort en boll som var på väg in i mål och därmed blev det straff och han blev utvisad. En riktig matchhjälte.

Diego Forlán är fortfarande lika skön att skåda där han studsar fram på planen som en kalv på grönbete.

Jorge Fucile stod för kvällens otäckaste inslag när han låg kusligt stilla på marken efter en luftfärd där han landade hårt i becken med huvudet före. Frågan var ifall han knäckt nacken eller om han knockats till medvetslöshet. Han var knockad men kom otroligt nog tillbaks in i matchen igen.
Den killen tillhör för övrigt inte mina favoriter. En rensäkerhetsrisk ifall man kollar på matcherna ur Uruguays perspektiv.

I Ghana fanns det inte så många ljuspunkter.
Anthony Annan är ju rätt bra på att hitta passningarna.

Sulley Muntari gjorde mål på ett sista-chansen-skott-ur-dåligt-läge-som-räddas-99 ggr-av-hundra.

Kevin Prince Boateng var riktigt bra i början av matchen men försvann sedan alltmer.

Asamoah Gyan andas lite kaxig stjärna men dålig attityd. Bilderna där han har en liten kubbning med Fucile och klappar till med högern innan han blixtsnabbt vänder sig om mot domaren och slår ut med armarna med en totalt oskyldig min får en att må illa. Har man den statusen och pondusen får man inte missa ett drömläge som det han fick. Straff i förlängningens övertid. . .

Richard Kingson såg ett tag omöjlig ut att passera men till slut lurade Jabolani även honom. Forláns frispark vobblade både inåt och utåt i bollbanan innan den slank in utom Kingsons räckhåll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar