Välkommen till Ryssfemmor!


måndag 12 juli 2010

Dum Dummare Domare

Holländarna klagar frenetiskt på domarinsatsen under VM-finalen.

Howard Webb ska ha missat att Elia blev fälld strax innan uppspelet som ledde till Spaniens segermål och ytterligare dessförinnan missade domarna en hörna för holländarna.

Tja, det går ju faktiskt inte att säga annat än att det är riktigt. Men.

Domaren Howard Webb delade ut 14 gula kort för alla möjliga regelbrott som vanliga kapningar, tröjavtagning, spelfördröjning och vad det nu kan ha varit.

Nio holländska varningar och fem spanska blev det till slut.
De två sista spanska var för att Iniesta drog av sig tröjan när han gjorde mål och för att Xavi sparkade iväg bollen och fördröjde spelet när matchen var avgjord.

Att Webb inte blåste vare sig för fällningen på Elias eller hörnan där bollen solklart tog både i den spanska muren och på Casillas är ju inte bra.

Det är inte heller bra att Webb missade Iniestas två filmningar varav den ena ledde till Heitingas utvisning. Att se en världstjärna som Iniesta kasta sig med ett ansikte förvridet av smärta och på reprisen se att motståndaren inte rör honom får en ju att må illa.

Men, och det är det viktigaste av allt. Holländarna borde ha fått Van Bommel utvisad efter 21 minuter och De Jong utvisad efter 28 minuter. Det som händer därefter som är till holländarnas nackdel spelar liksom ingen roll.
Holländarna gick in i matchen med en taktik som gick ut på att sänka spanjorernas fart, krympa ytorna och att sätta sig i respekt. Att gå förbi holländarna skulle göra ont helt enkelt.

Det höll också på att bli en taktik som gick hem men som tur var så överlevde nog många spanjorer för att kunna avgöra matchen innan straffavgörandet.

14 gula kort, ett rött men inte en signal för filmning.

Än så länge är det väl två fotbollsspelare som slagit lite som skådisar på riktigt - Eric Cantona och Vinnie Jones. Fler kommer. . .

Det är inte lätt att vara domare men nu är det väl dags att införa tekniska hjälpmedel så att domarna slipper stå där med dumstruten när alla andra kan se vad som händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar