Välkommen till Ryssfemmor!


fredag 23 juli 2010

IFK Göteborgs Sam Larsson är en riktig lirare

Tittade på semifinalen för P17 i Gothia på Viasat.
Det var IFK Göteborg mot Djurgården som möttes och Bosse "Det var bättre förr" Pettersson kommenterade matchen.

Tre minuter in i matchen konstaterar Bosse att Djurgårdarna är bättre och är mer tekniska och skickligare än IFK-killarna.
Hmmm....tänker ju en annan. Var kom det där ifrån?
Jo, just det, här har vi ju en stockholmare som kommenterar ett stockholmslag och då jäklar ska ju motståndare sablas sönder och stockholmarna hyllas för varje liten bolltouch.

Några exempel.
Djurgården spelar upp bollen på högerkanten och innermittfältaren driver bollen inåt samtidigt som yttermittfältaren fyller på längs kanten. Bosses kommentar när bollen går ut på kanten: JA, Djurgården spelar finurligt.

Finurligt? Ett sådant spel kan ju vilken tioåring som helst.

IFK Göteborg ställer om snabbt och Fredrik Alnäs gör en fin dragning och kommer förbi sin bevakning innan han släpper vidare bollen. Bosses kommentar: _______________________

Han säger alltså ZIP nada ingenting. Gubben sitter helt tyst.


IFK slår en crossboll på 40 meter som tas ned snyggt av samme Alnäs. Djurgården slår en chipp på fem meter som tas ned på ungefär samma sätt av Kosic (hette han så?.
Det är ungefär trettio sekunder mellan dessa två passningar och nedtagningar.
Bosse bemöter Alnäs nedtagning med total tystnad och djurgårdarens nedtagning den är minsann "Läcker".

Efter drygt sex minuter så får Sam Larsson bollen och sätter fart förbi tre-fyra djurgårdare och hinner med ett riktigt snyggt nummer i straffområdet där han överstegar och kroppsfintar innan han drar ett rappt skott som målvakten räddar.
Denna prestation är det som kanske blir matchens vassaste insats. I det läget av matchen är det definitivt det LÄCKRASTE som hänt.
Hur bemöts det av Bosse "Han skulle ha gjort si eller så.." Pettersson?
Tror ni att han studsar upp ur stolen och vrålar ut ett "Oj, jäklar vilken snygg dribbling och vilket tekniskt nummer av en svensk sjuttonåring?".
Eller tror ni han imponeras av Sam Larssons styrka att hålla undan en angripare åt ena hållet och kontrollera bollen samtidigt som han tittar upp för att se vad som möter honom framifrån?
Näe, inte Bosse inte. Bosse han kommenterar att djurgårdens försvar blir lite öppnare eftersom de spelar som de gör. I övrigt säger han inte ett ljud om Sam Larsson.

Ni börjar förstå vad jag menar va´?

Sam Larsson har ytterligare en raid där han rinner igenom och drar några gubbar innan han lägger över bollen för avslut med högerfoten och skjuter utanför.
Då är det inte allt han gjorde rätt som kommenteras utan det faktum att han troligen skjuter hellre med högern än med vänstern och att den sista dragningen troligen är helt onödig. What the fuck! Ursäkta språket men är det inte dags att pensionera den där kisen nu?

Det fortsätter på det viset matchen igenom.
Tunnlar och snygga klackningar av Sam och även andra i IFK bemöts med tystnad medan Djurgården hyllas för att de lyckas peta sig i näsan i pausen tamej f-n.

I ett läge kommer en djurgårdskille på vänsterkanten in i IFKs straffområde och försöker där att snurrklacka in ett inlägg eller vad det nu är han försöker. Han missar i alla fall bollen och drattar på rumpan a'la Charlie Chaplin eller nå´t.
Inget ont om killen men Bosses kommentar till denna dråpliga situation är att det är "Läckert".

Ge mig styrka. . .

Ok, matchen präglades annars av ett stort bollinnehav för Djurgården och det nyttjade de mest till att bolla runt utan att skapa några riktigt vassa chanser.
Zac Eklund heter en kille som gjorde en riktigt snygg sak där han snurrfintade och kroppsfintade och drog sig igenom IFKs försvar. Det var absolut i klass med Sam Larssons två soloprestationer.

IFK spelade ett mycket nedgrupperat försvarsspel där de slog om snabbt i vassa spelvändningar. Så trots Djurgårdens stora bollinnehav hade IFK de fyra absolut vassaste målchanserna.

Matchen gick nu till ett straffavgörande och där segrade Djurgården.

I finalen möter Djurgården Elfsborg och om Bosse "Stockholmsambassadören" Petterson kommenterar håller jag definitivt på Elfsborg.

I Elfsborg finns för övrigt en kille som kan komma att bli något - Simon Hedlund.
Han är ny för säsongen hos Elfsborg och kom från FC Trollhättan.
Han var riktigt kul att se i semifinalen mot Aspire där han spelade klokt och hela tiden valde rätt passningsalternativ.

Kvällens behållning var annars Sam Larsson som gjorde någonting bra med bollen så gott som varje gång han fick den. Det tror jag till och med Bosse Pettersson upptäckt om han inte varit så tråkigt enögd.

1 kommentar: