Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 10 juli 2010

Vilka vill mest ikväll, Tyskland eller Uruguay?

VMs konstigaste match spelas ikväll - matchen om bronset i VM.

De två lag som varit allra närmast om att få göra upp om guldet spelar en tröstmatch om ett pris som säger "Så nära och ändå så långt ifrån".

Ändå, ingen kan påstå att vi svenskar inte är stolta över bronset vi tog 1994 i USA.
Matchen mot Bulgarien blev också en klang och jubelföreställning där vi vann med 4-0.
Bulgarien åkte hem utan någonting.

Med tanke på att hela världen kämpar för att nå finalen och för att få visa vad man kan så är ett tredjepris inte så illa pinkat trots allt och bara en idiot kan undgå att uppskatta en bronspeng.

Uruguay och Tyskland tillhörde inte heller favoriterna i turneringen från början. Låt så vara att tyskarna blev favoriter efter den i övrigt bleka första omgången av VM.

Uruguay har ju verkligen något att spela för. De har ett fotbollstokigt land och de hungrar efter framgång. Tyskarna är däremot närmare att känna sig mätta på framgång men har å andra sidan ett ungt lag där många är sugna på medalj.

Jag tror att det trots allt kan bli match av det hela.

Sedan tror jag ju att det lag som gör första målet kan få ett onormalt kraftigt psykologiskt övertag just för att det handlar om ett tredjepris.

Spelar Forlán som utgick skadad senast?

Njaej, jag tror nog att tyskarna tar detta. Lahm kommer att hålla koll på Suarez och Neuer håller tätt för Forláns skott utifrån. Sedan kommer sydamerikanerna att ha svårt att freda luftrummet mot Klose och Müller. Klose som för övrigt gör allt för att bli bäste målskytt i VM-historien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar