Välkommen till Ryssfemmor!


torsdag 22 juli 2010

Nu börjar det röra på sig med Mr Ibrahimovic

Nu har El Mundo Deportivo rapporterat om att Real Madrids José Mourinho har uttryckt att han gärna vill ha Zlatan hos sig i Real Madrid.
I utbyte kan han tänka sig att släppa Kaká.

Hur trovärdigt detta är får man ju låta vara osagt ett tag till men man kan ju spekulera i alla fall.

Real Madrid och Kaká gick inte ihop särskilt bra och i VM var Kaká en besvikelse för de flesta. Det känns som att han har gjort sitt bästa redan om jag ska vara ärlig.
Men man kan ju hoppas att han studsar tillbaks i god form och åter kan prestera på världsklassnivå.

FC Barcelona skriker ju tydligen efter en ny mittfältare efter Touré och då affären med Fabregas verkar lite seg kan det ju hända att de istället blir lite sugna på Kaká i utbyte mot Zlatan.

Zlatans läge i Barca har jag skrivit spaltmetrar om och det finns väl ingen som idag tror att Zlatan kommer att tillhöra Guardiolas förstaval när de heta matcherna spelas. Samtidigt så vill Zlatan inget hellre än att spela de hetaste matcherna. Han t.o.m. avböjer spel i klubbar som öser pengar över honom för att istället få spela i Champions League.

Zlatan är en perfekt spelare för Mourinho i detta läge. ALLT Mourinho gör som coach handlar om att skapa en Vi-mot-hela-världen-känsla och Zlatan kommer att vara grymt revanschsugen var han än spelar. Att gå till Barcas största komkurrent skulle tagga honom enormt mycket. Tänk att få avgöra El Clasico ännu en gång och att få föra segern till Madrid istället. Det vore ett rätt så coolt scenario och en saga som skulle platsa i den stora sporthistorieboken.

Pep Guardiola vann ju "allt" med Barcelona men samtidigt så kan ju jag inte låta bli att undra över om inte vilken coach som helst hade gjort det. Vicente Del Bosque vann ju VM med dem t.ex.
Det Guardiola har lyckats med är att betala dyrt för spelare som han inte kan använda eftersom han bara behärskar en sorts spel vilket är det som Barcelona spelar nu och har spelat ett tag. När det gäller coachning och spelarscoutning och lagsammansättning är Mourinho vida överlägsen Pep Guardiola.

För några månader sedan skrev jag att Zlatan kan landa i Real men det har varit knäpptyst om detta tills nu. Det blir spännande att se ifall affären går igenom.

Vi vet ju i alla fall att FC Barcelona nyligen har lånat 1.5 miljarder kronor från olika spanska banker för att få ihop likviditeten. Spanska banker som inte har den allra bästa ratingen just nu. Tröjförsäljningen av David Villas tröjor kommer att inbringa en del men troligen så finns det även ett löfte till bankerna om att klubben kommer att göra en stor affär innan hösten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar