Välkommen till Ryssfemmor!


onsdag 7 oktober 2009

USM närmar sig

Om ett par veckor är det dags för USM för 16 åringar att starta med sitt kvalspel.

I våra trakter möts bl.a. Floda, Lerum och Marstrand och det är svårt att sia om utgången utan att veta vilka spelare som är kvar i vilka lag. Förra säsongen hade Lerum varit det starkaste laget i denna grupp men man har tappat spelare tills i år. Bland annat "Innebandyhoran" som återgått till sin tidigare klubb. "Innebandyhoran" kallad så av sin egen f.d. tränare. Gissa om han är saknad i FBC Lerum? Det är kärlek det.
Jag tippar nu att Floda är de som har fått behålla sitt lag mest intakt och att de går vidare. detta är ju naturligtvis ett vågat tips där jag går emot de två normala förhandsfavoriterna. Jag tar ändå chansen att tippa underdogen som gruppsegrare.

Sedan har vi grupp 17 där Pixbo ställs mot Sandared och Landvetter. Här är det inget snack. Pixbo dansar vidare utan problem.

I grupp 19, jag väntar med grupp 18, möts Onsala, Partille och Varla.
Onsala har fått till sig en del nya killar från närområdet samtidigt som man tappat sin tidigare stjärna och dessutom har duktiga backen Filip Ottander skadad. Här är dock Partille överlägnsa med Axel Lingheimer, Eric Thunell och Martin Strandhagen som toppar. Strandhagen har inlett säsongen mycket bra med massor av mål där han spelat. Sam Larsson då? Tja, han förstärker ju vilket lag som helst men har han kommit igång med innebandyn?

Grupp 18 då, till sist, blir en affär mellan Lindås och Eken och jag tror faktiskt att Lindås är det starkare laget av de två. Albin Jansson har förstärkt laget rejält och är den P93:a som gjort bäst resultat hittills i år med sina 7 poäng i division 3. Det imponerar.
Utöver det har Lindås fått in Jakob Henriksson som är en duktig center och pådrivare. I laget finns sedan tidigare Patrik Nilsson, Christoffer Bohlin och Charlie Sandersson som toppar. Särskilt Sandersson gick fram väldigt mycket mot slutet av förra säsongen.
Eken kommer att möta upp med sitt otroligt vältrimmade lag med toppar som Niklas Andersson och Jönsson samt Clemendtssen, Klarin och Kullbo.

Tredje laget i gruppen är Frölunda IBK som kommer att få jobba här för att hålla siffrorna snygga. Detta lag har tappat en hel del riktigt duktiga spelare som Anton Thorsson, Marcus Björk och framförallt Kristoffer Frantzich.

Hade jag tagit ut ett lag till USM hade det sett ut enligt följande:

Filip P Oscar B Alexander M
Victor Pontus

Oscar E Jacob Anton E
Rasmus Joel
Tim

Hmm....finns det ytterligare 2-3 st 94:or som är riktigt duktiga?
Viktor Lundin var riktigt duktig en gång i tiden. . .

Det vore ju kanon att få igång Anton Thorsson ordentligt. Vi vet ju att han tjuvstartat lite och att han ser riktigt fräsch och pigg ut när han lattjar innebandy. Där har ju laget en kille som kan pricka in ett och annat mål.

Frantzich då? . . . Well, wouldn´t that be a surprise?

Laget behöver sedan spela som det gjorde i Mölndalscupen i slutet av förra säsongen.
Då menar jag inte resultatmässigt utan taktiskt.

Det var i Mölndalscupen vi drog ner Joel som back för första gången och det funkade ju kanonbra efter det första bytet, eller hur Joel?!
Men det är klart, går det att hitta ytterligare lämpliga spelare så är ju Joel en ypperlig center förstås. I Mölndalscupen stod det mellan att ha Jacob eller Joel som back och det kom nästan att bli en smaksak vilket som var bäst. Vi testade helt enkelt Joel och det föll väl ut.


Hampe sägs ha gjort bra saker med P94.
Kanske kan han hjälpa till med matchningen inför USM?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar