Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 11 oktober 2009

Tung förlust för Högsbo AIK

Idag åkte vi på en riktigt tung förlust mot Guldringen.
Vi föll med 5-9 mot ett orange/svart Guldringen.

Innan matchen kändes det som att vi skulle vinna måste jag faktiskt erkänna.

Vi inledde matchen stabilt och tog rätt omgående hand om taktpinnen men trots trängsel i deras zon så fick vi inte in bollen i nät.

7.43 har vi bollen vid sarg på deras halva/halva. Backen som har bollen där försöker få kontroll på bollen och istället är det de som pressar på och vinner boll och går på kontring. de spelar över bollen från ena kanten till andra och slår in den i öppen kasse. 1-0.
9.31 kommer de förbi vår vänsterback och skickar in bollen framför mål. Liggandes i luften stöter deras kille in bollen under Patrik i målet. 2-0.
10.45 checkar Mårten "Foppa" Forslund nere i eget hörn och vinner boll. Han sätter sedan fart över hela banan och drar in bollen i bortre krysset. 2-1 och vi hade häng.
11.33 fick Guldringen en gubbe utvisad. Vårt PP gick lite långsamt men såg annars rätt ok ut.
15.21 Är vi på väg uppåt i banan när de bryter och slår en långboll tillbaks över våra forcerande backar och där dyker en dåligt hemjobbande Guldringen gubbe upp och fångar bollen. Killen drar sedan Patrik och rullar in 3-1.
15.58 gör vi sedan 3-2 genom att Kim vann boll vid vårt hörn och spelade in bollen till Henrik som satte fart mot sin kant. På andra kanten följde Johannes med och fick sedan bollen och kunde slå in den i öppen bur. Mycket snyggt hela vägen!
17.28 sköt Guldringen ett rätt harmlöst skott som det blev retur på. Ur ingen vinkel alls lyfte sedan killen in 4-2 i nättaket.
19.57 hade Micael Edvardsson brutit vid sin halva/halva och drog sig uppåt i banan. Från andra kanten sprang Mårten "Sudden" Sundholm in i banan och fick bollen och satte den rappt i mål. 4-3.

Andra perioden
3.56 Oscar Widäng utvisad för hårt spel vid sarg. Hmmm..kändes som en mycket tuff utvisning.
5.26 Bröt Kim vid sargen och spelade fram till Sudden som kontrade och drog målvakten innan han gjorde 4-4.
9.28 Blev Sudden utvisad tillsammans med en Guldringen-gubbe.
10.01 fick vi en ny dubbelutvisning. Denna gång på Oscar och deras nr 17.
Tror att Foppa drog ett skott i stolpen under denna period.
11.01 bröt Gustaf en målchans genom ett slag och Guldringen fick straff.
Straffen slogs in i mål och det stod 5-4 till Guldringen.
12.37 gjorde Guldringen en ny spelvänding och kom i ännu en kontringsvåg och kunde lyfta bollen på bortre stolpen och bollen över Patrik till 6-4.
14.56 kämpade Robert Larsson till sig en boll längs sargen och tryckte på uppåt. Efter några steg passade han fram till Alex Mood som kunde klappa in 6-5.

Tredje Perioden
2.33 Guldringen får en spelare utvisad för slag mot Robert.
9.28 lyfter Guldringen en lång boll mot vårt mål och vi fipplar och får inte undan den utan istället störtdyker en av deras spelare och petar in 7-5 med sin allra längsta klubba.
12.25 kontrar Gulringen återigen med frenesi och kan sedan spela bollen på bortra stolpen till 8-5.

Målskjutandet avslutas sedan 14.02 med att Guldringen återigen kontrar in ett mål och vi skriver slutresultatet till 9-5.

Tja a, inte mycket att säga om.
9-5 är solklara siffror och det är inget att skylla på.
6 kontringsmål, en straff och två bollar in från position bakom vårt mål in i slottet.

Att vi åker på kontringarna beror till stor del på att vi tar avslut från svåra lägen och skjuter rätt på dem istället för att vi tålmodigt börjar om och inväntar ett bra skottläge. Vi spelar också lite naivt kring sarg och det går lite långsamt. De hugger snabbt i rygg på oss och det ser ut som att vi blir överraskade. Vi spelar också med lite för långa bollstransporter.
Får vi koll på dessa grejer så kan det bli bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar