Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 24 oktober 2009

Djurgården-Örgryte, snacka om viktig match

Vinner ÖIS är de nästan klara för kvalmatch och förlorar Djurgården är det go natt för dem.

Örgryte har gått otroligt bra på slutet och flytet har funnits där. Nu känns det ändå som att det kan dyka upp en tuva som stjälper hela lasset. I ärlighetens namn så var ÖIS seger mot Helsingborg rätt tursam och det hade lika gärna kunnat sluta med en 0-3-förlust.

Djurgården å sin sida har tränat in ett nytt spelsystem kan man läsa.
Ok, journalisterna skriver ju lite si och så rätt ofta. Men om det är sant att de nött in 4-3-3 de senaste veckorna så blir man ju lite mörkrädd.
Dels för att de frångått sitt koncept som de haft hela säsongen och dels för att de i så fall inte haft någon reservplan under hela denna stapplande säsong.
Borde de inte lära sig sitt eget koncept först kan man ju tycka. . . och var inte Zorans idé att spela 4-3-3? NU, i elfte timmen ska man alltså ta till det som Zoran predikade i början av serien och som inte gick bra då. Vad har Jeglertz lärt sig den sista tiden?
Nä, nu var jag elak.

Men med tanke på de stora tidningsdrakarnas vurm för Stockholm och stockholmslagen så kan jag faktiskt njuta lite åt det som nu händer i Allsvenskan. Så fort ett lag från Stockholm leder serien så heter det att det är fotbollshuvudstaden och alla andra lag betraktas som den bortkomne kusinen från landet.
Samtidigt är det ju tråkigt att förlora två profilstarka lag som man kan önska förlust för varje omgång. Och visst är det ju lite fest när storlagen besöker och det blir definitivt en tråkigare högstaserie utan dessa lag.
Mjällby i all ära men det kittlar ju inte direkt.

Men så är det ju. De lag som åker ur en serie har ju heller aldrig satt någon prägel av att vara ett roligt eller intressant lag och då saknar man dem ju inte heller. Kan du nämna en lirare i Djurgården som gjort något fantastiskt i år?
Ja, det ska ju vara Pa Demba Touray då men det ligger ju snarare i klass med tvillingbrodern Dida i Milan.

Har Hammarby någon minnesvärd spelare? Hmmm...Pinones Arce gjorde lite bra saker här och där. Men va f-n...han spelar väl för BP... Nä, jag kan inte komma på någ.... Jo, för fasen...Vi har ju Charlie Davies förstås. Men i övrigt är det ett väldigt blekt lag. Vi håller naturligtvis tummarna för Charlies tillfrisknande men för Hammarbys del ser det dystert ut nu.

Örgryte, som jag håller på, har ju ändå ett par profiler som höjer värdet - Allbäck, Santos och Bengan t.ex. jag tycker också att Anklev är en spelare som är i allsvensk toppnivå. Två andra killar som höjer värdet för biljetten är ju Dennis Jonsson och David Leinar. Varje motståndarklack måste njuta av att se deras fantastiskt otimade samspel.

Till sist.
Får vi se det gamla mittfältsparet, Johannesson och Källander, krama om varandra efter matchen idag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar