Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 25 oktober 2009

Oavgjort för Högsbo mot serietvåan

Inför vår match mot Västkustkamraterna hade vi snackat lite om att de öst in mål samtidigt som vi inte hållt precis tätt bakåt.
Tankarna började naturligtvis komma om att vi behöver justera något och under veckan hade jag flera givande dialoger med olika spelare.

Det vi pratade om allra mest var i alla fall att ändra vårt spel i anfallszonen och inte söka det tidiga, enkla och lite chansartade avslutet hela tiden utan istället ha tålamod.

Inför matchen visste vi också att Kamraterna har två duktiga spelare som vi skulle hålla ett extra öga på.

Det var också Marcus Järrebring som i första bytet skapade en farlighet för dem men Björn räddade skottet. Björn Yvestål var för övrigt väldigt bra matchen igenom. Koncentrerat agerande och ett antal räddningar som kom som en bonus.

3.53 spelade Kim ut en boll till Alex som nöp till direkt och jag tyckte bollen smet in mellan benen på målvakten. 0-1 till Högsbo AIK.

5.23 jobbade Oskar bra bakom mål och lade fram passet till Robert som sköt ett skott som målvakten fick på sig. Robert tog rappt åt sig returen och slog in 0-2 till oss.

Vi fortsatte sedan att skapa chanser hela tiden och spelade bra. Kamraterna var lite konfunderade och det de hade var Järrebring som oroade lite med bågningar och en del snurrskott men Björn plockade allt.

9.50 slog dock Kamraterna till med en långboll som en kille tog ner och vände om och drog in. Reducerat till 1-2.

Vi svarade direkt med att först stressa deras backar med Robert och Oskar. Robert spelade sedan in bolen till en fri Mårten "Foppa" Forslund som slog in 1-3 efter 10.21.

11.10 fick vi Jonas Berg utvisad för hårt spel vid sarg och det var ett helt korrekt domslut. Innan utvisningen hade vi haft bollen under kontroll ett par gånger och försökt att krångla oss ur checken istället för att ta den enkla utvägen. Till slut så bjöd vi dem på utvisningen också. Vi var i det läget bra samlade och killen som fälldes var i ett ofarligt läge.

Vi spelade sedan ett koncentrerat försvar i boxplay.
Men med tolv sekunder kvar av utvisningen skjuter de ett skott som går långt utanför och studsar i sargen bakom mål upp över målburen och in mitt framför Björn. Där blir det gröt och kalabalik och till slut petas bollen in i mål. 2-3 efter 12.58. Ett riktigt fulmål om jag får säga det själv.

3.06 in i andra perioden gör sedan Mårten "Sudden" Sundholm 2-4 efter en grym kontring med Mårten "Foppa" som till slut passar Sudden som lätt rakar in bollen i tom bur. Underbart snygg kontring.

Lite senare kommer Berg upp i banan och droppar till Marcus Warnström som tar med sig bollen och slår en snabb diagonalpassning på bortre stolpen och där tror jag det är Sudden som dyker upp och sånär gör ytterligare ett mål i öppen kasse. Mycket snyggt anfall.

Vi fortsätter sedan att spela bra och håller faktiskt nollan hela perioden.

6.45 in i tredje perioden skapar Robert och Foppa ett läge där de får varsin vass chans att slå in bollen men det vill sig inte.

Vi etablerar hela matchen spel i deras zon men de spelar ett tight försvar som vi inte kan tränga igenom. Det som är bra är att vi i denna match behåller tålamodet och därmed också bollen.

10.39 lyckas dock Västkustkamraterna att få in bollen framför mål och återigen blir det en grötig situation där de till slut lyckas peta in bollen. 3-4 och Kamraterna hade vittring.

Bland de lägen vi sedan skapar väljer jag anfallet där Marcus släppte in bollen till Foppa som kom helt sopren med målvakten. Ännu ett friläge som vi inte kunde förvalta. Aj ,aj, aj. Det läget kom efter 15.15.

17.12 vinner Alex och Sudden en dubbling vid mittlinjen. Alex springer upp längs sargen med bollen och har deras back i sidan. Backen lutar sig mot Alex ungefär som man skulle luta sig mot en 500 kilosvägg som är på väg att rasa över en. Till slut förlorar Alex bollen. I anfallet som kommer får Västkustkamraterna ett frislag på vår högerkant. De slår ett kort frislag som sedan dras över på vänsterkanten och därifrån nyper de in kvitteringen till 4-4 efter 17.24.

Matchen slutar 4-4 och vi tar det som en förlust. Surt att tappa två poäng när vi har haft ledningen så gott som hela matchen.
Men vi ska inte deppa alltför mycket för det finns många positiva saker med denna match.
1. Vi släppte in 4 mål varav det egentligen bara var deras frislagsmål som var ett genomtänkt spel från deras sida. Resten var slumpens skördar.
4 mål mot ett lag som innan snittat 9 gjorda är rätt ok samtidigt som vi hamnade under vårt snitt på 6,4 insläppta per match.
2. Vi spelade ett mycket mer koncentrerat anfallsspel med bättre värderade avslut.
3. Vi börjar hitta spelvändningarna och hade massor med kontringar 2 mot 1.
4. Återigen har vi en match där vi för spelet och dominerar matchbilden.

Spelrmässigt tycker jag att många gjorde en kanonmatch. När jag tänker på det så kan jag nästan inte lyfta fram någon för att alla gjorde såpass mycket rätt. Om någon vrider om armen på mig så tycker jag Marcus Warnström och Robert gjorde väldigt många bra saker framåt. Bakåt svarade Anders Brisme för många vassa brytningar.
Matchens lirare blir dock Björn Yvestål som var riktigt tät mellan stolparna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar