Välkommen till Ryssfemmor!


onsdag 7 oktober 2009

Missa inte...

. . . David Janssons blogg på www.klubbhuset.eu/blogg

Den blir bara bättre och bättre.
Kolla bland annat in "Världens mest monotona jobb" och inlägget om mål efter 20 minuter och 1 sekund.

I handbollen hade man förr en regel som sa att det räknades som mål om bollen var i luften innan slutsignalen gick. Måste kolla vidare på detta och vad reglerna säger egentligen.

Ett världsberömt sekunddrama var det i basketens OS-final 1972. USA:s landslag var obesegrat i 62 raka matcher och mötte Sovjetunionen. Matchen slutade med idrottshistoriens mest rafflande 3 sekundrar. USA menade att klockan inte startat som den skulle och vägrade sedan att ta emot silvermedaljerna.

Kolla in klippet själv och räkna sekundrarna och förundras även över utvecklingen. White men can´t jump eller?

2 kommentarer:

  1. Hej Anders!

    I basket är fungerar det lite som du berättar att det har varit/är i handboll. Har bollen bara lämnat handen före signalen, så räknas poängen om bollen sitter i korgen.

    I brännboll försöker ju 76 procent av alla som blir brända med kommentaren "jag var i luften". Det är ju tyvärr inte riktigt samma sak, nu skriver jag bara för att det blir häftigare med fler meningar. :)

    SvaraRadera
  2. Tjena David!

    Alltid skoj med lite liv i bloggen.
    Jag har spanat in reglerna både i handboll och innebandy. I handboll kan det inte längre bli mål efter att slutsignalen går. . .om den går på ett korrekt sätt alltså. Helst med en automatisk klocksignal.
    I innebandy är regeln klar. Regel 703 Felaktigt gjorda mål 3) 3) När bollen passerar mållinjen under eller efter avblåsning eller slutsignal.
    En period eller match anses vara slut omedelbart när slutsignalen startar.
    Alltså kan det inte bli mål 20.01.
    Förutsatt att allt går korrekt till och slutsignalen ljuder på utsatt tid.

    SvaraRadera