Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 18 oktober 2009

Från Högsboseger till bröllopsvals

Lördagen inleddes med frukost kl 8.15 och sedan iväg till samlingen med Högsbo AIK.
Vi skulle möta Floda U i division 4 och de har min gamle kurskamrat Christoffer Hansson som coach.
Vi ckockinledde med 1-0 redan efter 1.30 av Mårten "Foppa" Forslund framspelad av Niklas Olofsson. Därefter pressade vi på i anfall efter anfall utan att Floda egentligen skapade någonting.
Så plötsligt, ja precis så plötsligt, lyckas de få till en spelvändning och våra backar växlar snyggt men så tappar de ändå bortre stolpen och Floda gör 1-1 efter 7.40. Naturligtvis jobbigt att få ett mål i baken när vi dessförinnan förtjänat både 1, 2, 3, och 4-0.
Ännu mer jobbigt när de gör 1-2 redan 19 sekunder senare.
12.38 kom Floda återigen runt och kunde slå in 1-3.
Efter Flodas mål mattades vårt spel något men vi hade våra chanser som vi tyvärr inte kunde förvalta.

Inför andra perioden gick vi igenom lite saker att ta fasta på.
Andra perioden började så som den första inleddes. Men nu höll vi i bollen lite mer med ett större tålamod och vi skapade chans efter chans.
9.29 tvingade vi Floda till en utvisning. Det blev för en hög klubba men det hade kunnat bli något annat som utvisningsorsak dessförinnan. T.ex. för den trängningen som alla i hallen såg. Domaren kom förbi bänken och sa "Fortsätt jobba bara så får de en utvisning snart..." eller något liknande. Det där tycker jag är skumt. Domaren såg alltså det hela men struntade i utvisningen?
Är det tre hörnor straff eller?
Sker det ett regelbrott får man väl ta utvisningen omgående.

Vi spelade i alla fall ett kanonbra powerplay där lägena kom men inte målet.

14.34 kunde Floda istället utnyttja vår iver och vår otålighet till att komma i en spelvändning och kontra in 1-4. Sketkul!

15.35 kom ÄNTLIGEN vår reducering. Nästan två perioder sedan vårt första mål och det var otroligt välförtjänt. Nu får jag ändå säga att vi hade tur i läget. Johannes slog en svår bakchandpassning eller mer en stöt in i banan och där fångade Marcus upp bollen och slog en ormdödare på bortre stolpen som rullade in i mål. 2-4.

Tredje perioden startade med en straff för oss redan efter 1.10.
Foppa försökte lura keepern men han dök ner och räddade bollen i det sista.
Återigen spelade vi ett bra powerplay trots att vi ännu inte har spelat ihop vårt powerplay fullt ut. Det kan ju vara en fördel om alla är överens om samma sak åtminstone två gånger under power playet.
Nu fick vi utdelning strax efter att de blivit fulltaliga istället.
Ole windahl, som debuterade för oss, spelade fram Jonas Berg som resolut slog in 3-4 och nu var vi med i matchen. Tid 3.22.
4.50 kom det en repris på målet men avslutet kom från andra sidan buren. Mål Jonas och pass av Ole. 4-4 Olé Ole! Sorry, couldn´t help myself....

7.43 kom Mårten "Sudden" Sundholm ner bakom Flodas mål och hittade Ole som snärtade upp bollen i kryllan och vi hade 5-4. Olé Ole.... där kom det igen...

Men säg den glädje som varar.
8.16 kude Floda slå in 5-5 efter en spelvändning och en grötlig situation vid vårt mål. Målburen var ur läge och jag tyckte en Flodakille var i målgården och ja...äh, skitsamma, mål är mål.

Desto skönare var det nio sekunder senare när Jonas Emtervall slog en långboll till targetplayer Niklas som vände om och slog in 6-5.

13.56 fick vi lite hjälp på vägen när en Flodakille slog en felpassning till Marcus som siktade och klappade till. Målvakten tog bollen men fångade den inte utan den studsade upp i luften och ner i kassen. Något turligt 7-5 till oss.

16.34 Åkte Kim Sandås ut för slag. Hmm....vi fick ingen liten favör där utan nu var det bara "UT" direkt. Se där, domaren, det går inte bara att snacka ibland utan det måste vara konsekvent bedömning hela vägen. Sedan var det helt riktigt att Kim blev utvisad, det säger jag inget om.

Vi klarade oss hyfsat bra till en början men 18.19 kunde de skjuta in 7-6.

Vi blev lite nervösa i slutet och satsade på att göra mål i tom kasse ur något lite väl trångt läge vilket gjorde att de kunde få anfalla igen och igen. Där måste vi lära oss att vara kyliga och hålla bollen istället.

Sammantaget var det en bergsäker seger till oss om man ser till spelet och det höll även Flodas ledare med om. Siffrorna blev dock alldeles för små för vår del med tanke på det konstanta övertaget vi hade i 2,75 perioder.

Alla spelade riktigt bra i denna match.
Backarna var riktigt bra med ett extra plus för gamle Flodaspelaren Jonas Berg som kryddade med två mål.
Framåt har vi flera spelare som utgör ett ständigt hos. Mårten Sundholm slog en ödesdiger passning vid ett av målen men kom sedan igen och avsutade matchen jättebra.
Marcus är irrationell och svarade för två mål idag.
Gustaf fick inte göra något mål idag men är ständigt farlig med sina löpningar och var nära att nypa dit en patenterad backhand.
Ole debuterade och visade direkt vilken livsfarlig spelare han är.

Fem mål i tredje perioden. Grymt!

Efter matchen åkte jag hem för att förbereda mig inför bröllopet mellan Sandra och Lennart där jag skulle vara toast för de 200 gästerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar