Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 20 september 2009

Tryck in lite mer Skavlan-anda hos Oldsberg

Såg två soffprogram på TV i helgen.
Dels Skavlan med gäster som Liv Ullman och Lena Endre och Islands ex-statsminister Geir Haarde. Just intervjun, samtalet, med Haarde var riktigt bra.
Just Island har hittills drabbats hårdare av finanskrisen än de flesta andra västländerna och mycket har handlat om att Island inte hade en finansinspektion värd namnet.
Haarde pressades och skyllde på den internationella krisen och kraschen för Lehman Bank.
Skavlan ställde frågor om hur finanskrisen hanterades på Island och tryckte hårt på att Haarde var den enda ekonomen i regeringen där det bl.a satt en veterinär och en filosof.
Senare i programmet skickade Skavlan iväg ytterligare en känga mot Haarde när Liv Ullman uttryckte något om en klantighet hon gjort och Skavlans replik kom blixtsnabbt. . . "Som att ha en veterinär till finansminister...".

Bänkade mig sedan igår för att se på "Här är ditt liv" när jag förstod att Svennis skulle vara kvällens huvudfigur. Den mannen finns det ju en hel del historier kring och han har umgåtts med intressanta personer i intressanta lägen. Han har ju en alldeles särskild relation till David Beckham t.ex. Sedan har ju den sympatiske värmlänningen haft en hel del uppmärksammade kvinnoaffärer. Ok, det går att se programmet som ett rent hyllningsprogram och man ska inte trycka för mycket på pinsamheter kanske men det får ju inte bli för jävla blekt som det blev igår.
När man såg Svennis sittandes i rutig skjorta framför en TV med en fotbollsmatch under sin bröllopskväll föll en hel del på plats. Han är en enkel fotbollskille från Torsby som helt enkelt fått möjlighet att ta för sig av livet i senare ålder.
Han uttryckte att han det var pressen på honom som förbundskapten i England som gjorde att uppmärksamheten blev som den blev. Kan man ana att han levt på samma sätt ända sedan han kom till Portugal men att det inte synts i pressen bara?
Gubben får ju självklart leva som han vill och det är ju upp till honom att göra sina val. Som kändis misslyckades han dock att vara diskret gång på gång och det skapar rubrikerna. Han lyckades också att ha förhållanden med en del kvinnor som hade lite tveksamma syften med sina affärer med honom.

Ska man då göra att TV-program om honom och han ställer upp så är det en skyldighet att ta upp det som vi sett av honom med honom så att vi kan få höra hans kommentarer om det vi läst. Vad var sanningen bakom rubrikerna, låg det någon sanning i dem?

Det måste samtidigt finnas tonvis med roliga historier att berätta om hur hans olika lag agerat i olika lägen men av detta kom endast lite ytte pytte om tiden med blåvitt vid deras europaframgångar.

Nä, in med lite mer Skavlan-anda hos Oldsberg så kan "Här är ditt liv" bli lite roligare att se på annars kan man skippa det helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar