Välkommen till Ryssfemmor!


måndag 14 september 2009

Adebayors perfekta revansch och Frölundaseger



Vilken go kille den här Emanuel Adebayor verkar vara.
Först sparkar han, av allt att döma medvetet, sin gamle lagkamrat i ansiktet och sedan tokfirar han sitt 3-1-mål med en rusch tvärs över planen för att dissa sina gamla fans.
Rubrikerna i Storbritannien handlade om "Madebayor" och liknande.
Går det att tro att den här snubben och Arsene Wenger trivdes ihop?
Njaej, knappast va´?
Adebayor verkar i alla fall ha burit på massor med agressioner mot sitt gamla lag eftersom han reagerade på det vis han gjorde. Men det går inte att anklaga honom för att vara blyg i alla fall.
* * *
Frölunda IBKs Hj18 vann idag sin klass i Björnslaget och det är bara att gratulera till triumfen över Sävsjö.
Frölunda fick tidigt övertaget i matchen genom att kontra in 1-0.
Sävsjö försökte sedan etablera spelet i Frölundas zon men försvarets hårda arbete gjorde det svårt för gästerna. Inte långt efter första målet kontrade Frölunda igen och kunde raka in 2-0 bakom Sävsjös målvakt.
Efter det var det Jacob Sjögren i målet som höll ställningarna när Sävsjö kom i anfall efter anfall.
Alexander Östman tycker jag gjorde en rätt bra match genom sina löpningar längs sarg. Någon enstaka gång såg han ut att ta sig lite vatten över huvudet när han försökte rusa förbi tre gubbar men annars gjorde han det bra. var t.o.m. nära att slå in en boll i mål men målvakten gjorde en fin räddning. "T-Bag", ja Zeylon alltså, jobbade också förtjänstfullt i försvaret med sin låga ställning och uthålliga ettrighet. Andra som gjorde det bra var Simon Säre som ständigt oroade högt upp i banan och hade bl.a. ett volleyskott i stolpen. Emil Kronaas är ju alltid trygg i sitt spel och även om det inte hände så mycket offensivt så gjorde han en bra match.
Acurio blev tufft utvisad för, som det såg ut, att han sparkade undan motståndarens klubba när den låg på backen men det var en tveksam utvisning. Jag tyckte mest det såg ut som att klubban gled fram längs backen samtidigt som Patrik tog ett steg.
Ja, ja, Frölunda gjorde även 3-0 efter en snabb spelvändning.
Annars handlade det mest om Sävsjö som anföll.
De gjorde 3-1 efter ett misslyckat uppspel från Frölundaback och därefter började de jaga.
Strax kom också 3-2.
Slutet blev väldigt spännande med ett par skott som gled just utanför stolparna men Frölunda höll undan och bärgade klubbens andra seger i Björnslaget.
Jacob Sjögren var nog vassast på planen i denna final.
Direkt efter denna final vandrade jag över Valhalla för att se Frölundas herrar möta Fjerdingby från den norska högstaserien. Fem minuter in i andra perioden stod det 0-2 till norrmännen.
Med ca 10 minuter kvar kom några Hj18-spelare och coach Jens till undsättning och Frölundas spel blev lite energirikare och giftigare.
Hmm...hade norrmännen gjort 0-3 också innan undsättningen? Jag tror faktiskt det.
Frölunda tryckte i alla fall upp spelet och skapade lägen och gjorde strax också 1-3.
Fjerdingby borde nog också ha åkt på ytterligare en utvisning på slutet när Jacobsson fällde en Frölundaspelare med ett krokben eller snarare ett bentacklingskrokben och strax därpå följde upp det med att crosschecka en Frölundaspelare (samma?) över sargen på samma ställe.
Domare Henrik bara justerade sargen och förhöll sig, som vanligt, hellre passiv.
Fegt att inte ta en utvisning redan i första läget. Ska spelare behöva skada sig för att domarna inte klarar av att stävja fult spel?
Frölunda kom ine närmare trots riktigt farliga chanser på slutet.
Därmed möttes åter Brönderslev från Danmark och Fjerdingby i finalen.
Finalen togs till slut hem av Fjerdingby med 4-2.
Därmed slutade mina tips rätt ok.
Jag tippade ju ändå rätt elitlag som segrare i turneringen.
I HJ18 trodde jag från början att tjeckerna skulle vara starkare men i mitt reviderade tips hade jag Frölunda som segrare. Bra va´?!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar