Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 6 september 2009

Elmander var bäst på banan

Ungern-Sverige 1-2.
Avgörande målet på övertid av övertiden. Helt osannolikt och det kändes som en hästspark i bröstet när världens snyggaste fotbollsspelare fick bollen i bröstet och den studsade in i mål.

Jag roade mig idag åt att läsa tidningarnas betyg och omdömena om spelarna.
Man kan ju konstatera att det är som en diskussion mellan Reinfeldt och Göran Persson eller nå´t. Journalisterna är väldigt oense om vilka betyg som ska delas ut för en del spelare.

Källström får genomgående bra betyg och med all rätt.
Mellberg får också bra betyg och han var väldigt het igår och spelade grymt bra. Han hade inte heller så mycket boll i uppspelsfasen och det var också bra.
Anders Svensson, Behrang Safari och Majstorovic får också jämnbra betyg.
Inget att säga om. De gjorde vad de skulle. Möjligen tycker jag att Safari presterade något mer än de andra och han är kul att se när han sätter fart framåt.
Samuel Holmen och Mikael Nilsson får också betyg som är ok i de flesta tidningarna.
Nilsson var lite osäker i början av matchen men gjorde sedan det han skulle. Holmen var också väldigt jämn matchen igenom.

De som får mer uppseendeväckande omdömen är Rasmus Elm, Zlatan Ibrahimovic och Johan Elmander. Zlatan fick 5 getingar i Expressen, 3 plus i Aftonbladet och 3 fyrar i G-P. Elm fick 2 getingar, 3 plus och 2 fyrar i Aftonbladet. Elmander fick 3 getingar, 3 plus och 2 fyrar.
Jag är glad att jag såg matchen så jag kan bilda mig en egen uppfattning.

I Expressen kan man läsa att Zlatan såg loj ut näst intill hela matchen men om man gör ett sådant viktigt mål ska man inte ha något annat betyg än världsklass. Om Elm får vi veta att han inte tog för sig lika mycket som han brukade i inledningen och att han såg lite rädd ut i närkamperna. Han mattades ju mer matchen led. Elmander sprang kopiösa mängder och såg väldigt pigg och alert ut. Han hade en del farligheter framför mål.

Ehhh, alltså, Elmander var ju första halvlekens behållning med sina starka löpningar och sin ständiga utmaning av främst Ungerns vänsterback. han jagade ikapp boll efter boll och oroade hela tiden deras försvar. hade han bara satt dit en boll hade han fått en genomgående 5:a i betyg. Nu borde han ha fått en klar 4:a.

Angående Elm så kan man ju säga att det faktiskt var han som serverade Zlatan den perfekta passningen till sista målet och därmed borde hans betyg stiga i samma grad som Zlatans. I alla fall enligt expressens logik. I övrigt var han faktiskt rätt blek. Han vek ner sig och slog bl.a. två hörnor på bortre stolpen när hela svenska laget satsade på den främre. Miss i kommunikationen eller ?

Zlatan då? Jodå, han gjorde målet och det ska han hyllas för. Annars ser han ju faktiskt inte alls särskilt vass ut just nu. Han är i det närmaste i en konstant brottningsmatch....med sin egen kropp. Huvvét vill till vänster och kroppen vill till höger och vice versa. Hela tiden.
Till och med när han gjorde målet så hamnade inte chippen där han ville utan rakt på målvakten. Sedan hann han inte undan när bollen studsade ut igen.
***
Annat uppsnappat från helgen.
Brasilien krossade Argentina som kom att se lika bleka ut som Henrik Dorsin gjorde i Dobidoo i fredags. Messi försökte och gjorde några snygga nummer men han var alldeles för ensam.
Ärligt talat, hur överskattad är egentligen Tevez?
En sak till. Juan Sebastian Veron fanns på Argentinas mittfält. Herre-min-je....alltså, det är ju som att Sverige skulle lyfta in Hasse Holmqvist i laget. Var hittade Maradona den killen?
Kaká. Kaká. Kaká.
Vilken spelare. Vilka passningar. Vilket spelsinne. Underbart!
***
Förresten.
Innan matchen mot Ungern såg VM-kvalet kolsvart ut.
Nu vann vi och ljuset skymtar i horisonten.
Det är ju faktiskt jätteskoj.
Men om vi nu ska ha i VM att göra, ska vi då behöva gå kräftgång mot ett gäng som Ungern?
***
Anna Odell är konststudenten men psykiska besvär som spelade sig själv som ett konstprojekt och åkte på dagsböter. De som är på hennes sida vill bagatellisera det hon gjorde men själv tycker jag straffet var billigt. Är hon konststuderande eller patient?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar