Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 27 september 2009

Annika Wiel Freden . . .

. . . heter en av landets bästa handbollspelare.
Utsedd till Danmarks bästa 2006 och det är inte illa.

Nu är hon däremot illa ute efter att, på sin blogg, ha ifrågasatt vad vissa spelare egentligen gör i landslaget. Landslagsledningen har tydligen petat henne från landslagstruppen till EM efter blogginlägget.

Hennes inlägg handlar till största del om hur dåligt en del spelare jobbar hem till försvaret och hon har haft känslan att en del i damlandslaget ställt in skorna efter att de slagit Ryssland tidigt i Womens Cup.

Landslagsledningen tycker att det är ok att tycka att landslaget gjorde en dålig match men det är inte ok att ifrågasätta vad en del spelare gör i landslaget.
SAMTIDIGT säger då förbundskaptenen Per Johansson att man har högt i tak men att detta var ett för grovt övertramp då en del av tjejerna inte tog inlägget på ett bra sätt.

Jag vill bara säga att det inte alls är högt i tak i Per Johanssons landslag. Hade det varit högt i tak så hade han tagit en sådan här sak. Snubben är dessutom så feg att han inte har pratat med Wiel Freden om saken utan bara gjort en markering genom att peta henne.
Han är också så mesig att han ändå öppnar dörren för att ha med henne i VM i december om hon lyckas förklara vad hon menade med sitt inlägg. Läs ber om ursäkt för det hon tyckte och uttryckte och som övriga svenska folket håller med om.

Spelar man i landslaget och gör en plattmatch utan dess like så går man hem. Man läser kanske varende kritisk artikel och blogg som skrivs och tjurar och lipar. Men framförallt begrundar man sin egen insats. Om man tycker att man har varit bra så kan man ju tycka att pressens skriverier är orättvisa kanske. Om man vet med sig att man inte gjort en så bra match omdömena är korrekta så lär man sig något av det och biter ihop och kommer igen.

Annars kan man lika gärna gå och gömma sig i någon juniorliga någonstans.

Per Johansson bör komma in i rätt årtusende och lära sig ett och annat om vad som är högt i tak och om hur man tar ut spelare till landslaget som är av det rätta virket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar