Välkommen till Ryssfemmor!

lördag 13 november 2010

Riktigt tungt för Högsbo AIK

Näpp, det vill sig inte för Högsbo AIK i division 3.
Nu är vi officiellt sämst i serien efter att ha förlorat i jumbofinalen mot Guldringen med 4-1.

Vi började matchen hyfsat bra och skapade lägen genom Jacob Öryd, Anton Sjölund Jurado och Micael Edvardsson.
Sedan hade Gukldringen en stark period 4.45 in i perioden när Peter "Greven" Forssander kom i ett friläge som avstyrdes i sista momangen. Daniel Sundh gjorde direkt därpå en svettig räddning med högerarmen men bollen hamnade på mållinjen där Putte Ekstedt rensade undan i det sista (4.58).
5.05 Drog Guldringens nr 77 Blad iväg ett skott efter backen som Greven styrde upp i nättaket. 1-0.
Inget vidare bra byte av oss och vi var som yra höns i flera moment vilket till slut ledde till baklängesmålet.

Tyvärr fick vi ingen längre stunds paus innan Guldringen åter kom ner bakom vårt mål och därifrån skickade in en boll mot Gud vet vad men den studsade upp på vår back och i mål. 2-0 till Guldringen efter 5.20.
(Tror jag. Det gick i alla fall inte många sekunder mellan målen).

Sedan var det åter Högsbo för hela slanten. Återigen var det Jacob Öryd som svarade för två avslut och Oskar Widäng för ett.

10.50 blev Putte Ekstedt utvisad för slag.
12.20 kontrade vi och Anton Sjölund förde upp bollen på vänsterkanten och passade in framför mål där Andreas Dahlgren hade helt öppet mål och jag noterade reduceringen. MEN VI MISSADE!
På något vis lyckades vi inte få in bollen i nät.... *SUCK*

Matchen rullade på och det var mest Högsbo som hade bollen. Guldringen försökte med en del tafatta anfallsförsök men det blev inte mycket av någonting. Jonas Emtervall hade järnkoll på "Greven" som börjar se allt saggigare ut.

16.07 drog Fredrik Pettersson ett skott i hjälmen på Guldringens målvakt.
19.18 Var Joacim Östling uppe i banan och testade målvakten med ett skott.

19.34 Fick Daniel Sundh göra en fin räddning igen innan Anton Sjölund 19.55 framspelad av Kim Sandås hade ett kanonfint läge mitt i slottet men satte skottet i magen på målvakten.

2-0 till Guldringen efter första perioden. Kändes inte helt rättvist. De hade en stark period på 40 sekunder ungefär fem minuter in i perioden och lyckades göra två mål. Grattis Guldringen.

Andra perioden inleddes starkt av Anton Sjölund Jurado som landade två skott på målvakten innan det var Kim Sandås tur att ladda på två skott mot målvakten.
8.18 in i perioden hade Guldringen sitt första skott mot mål och det gick utanför.
9.19 bågade Guldringens nr 19 in i banan och fick ett riktigt bra läge men drog skottet i täck.

11.02 kom Jacob Öryd till med ett bra skott som målvakten räddade.
12.24 spelade Andreas Dahlgren fram Jacob som var helt solo med målvakten men bollen studsade upp just innan träffen och skottet for högt över.
14.16 var det åter herr Öryd som drog på ett bra skott framspelad av Anton Sjölund Jurado.

14.41 stack Guldringen emellan med en chans för Greven men Daniel Sundh räddade backhandskottet/knackskottet.

15.19 räddade målvakten Öryds skott med vänsterhanden uppe vid klykan.

16.55 drog Guldringen iväg ett skott ur dövinkel som Sundh inte hade några problem med att mota.
17.09 hade dock Guldringen ett kanonläge genom sin nr 19 som kontrade och sånär stötte in bollen men Sundh i vår kasse hade hela kroppen bakom den räddningen.
18.27 hade Guldringen åter ett vasst kontringsläge där Daniel räddade.
Hmm...nu skapade Guldringen tre chanser på ca 1 minut och trettio sekunder.

19.30 klappade Andreas Dahlgren iväg ett stenhårt backhandskott på volley men målvakten touchade ut den vid krysset.

Fortfarande 2-0 till Guldringen efter andra perioden.
Totalt hade Guldringen då spelat hyfsat bra i två minuter och tio sekunder. Det går ju inte att säga annat än att de varit effektiva. Till skillnad mot oss.

Tredje perioden började som de andra två.
Stark dominans av Högsbo AIK.
Kim Sandås, Jocke Östling, Mårten Holm och Jacob Öryd hade sina chanser utan att det blev mål.
Holms chans kom efter en "Klyven" och det var ju skoj att se ändå.

4.18 fick Guldringen iväg ett skott som deras nr 77 Blad drog utanför.
4.24 snodde Blad bollen på kanten och drog lite hit och dit innan han sköt utanför.

6.08 kom så ÄNTLIGEN reduceringen.
Det var Jacob Öryd som drog iväg ett skott som målvakten räddade och returen stötte Micael Edvardsson i mål till 2-1.

Tyvärr fick vi inte jaga kvitteringen länge utan 7.22 drog deras nr 14 iväg ett bra skott som letade sig upp i vårt högra kryss. Ett rappt och bra skott och tyvärr 3-1 till Guldringen.

I samband med det tog vi time-out.

7.37 kom Oskar Widäng till ett bra läge genom en kontring men målvakten var bra med nere vid sin högra stolpe.
8.53 hade Andreas Dahlgren ett bra läge framspelad av Micke Edvardsson.
Sedan var det rena chanskavalkaden av oss - Mårten Holm, Jonas Emtervall, Jacob Öryd och Anton Sjölund Jurado drog allihop iväg skott ur hyfsat bra lägen men som allihop gick utanför med undantag av Antons skott.

14.54 fick Guldringen sin nr 22 utvisad för slag.

15.59 fick Jacob Öryd iväg ett bra skott som målvakten fick anstränga sig med.

17.07 vete fåglarna vad som händer för då har vi tre gubbar bakom eget mål och de har en gubbe där som petar in bollen framför vår kasse där en snubbe dyker upp och puttar in bollen i nät. 4-1 till Guldringen.

17.45 vänder Jacob Öryd ut-och-in på Guldringens nr 55 som känner sig tvingad att ta en björnkram om Jacob och hålla fast honom. Solklara två minuter. Vid sidan av banan protesterar farbrorn och menar att Jacob ska ha gett honom ett slag mitt i situationen. Eh... Nog för att Jacob är teknisk och kvick i vändningarna men att han ska hinna föra bollen och samtidigt som han letar passning dela ut ett slag är mycket även för honom. Nr 55 var rejält sur efteråt för detta slag och muttrade länge men kom till slut fram till att han var 40 år och inte brydde sig så mycket. Nä, jag sa just det att han borde kunna inse det....tidigare.

Efteråt när jag frågade Jacob om situationen trodde han jag menade en annan situation nere i hörnet.
Att han skulle dela ut slag till höger och vänster ligger nog nära i tanken för en del som spelar på det sättet. En lirare är alltid en lirare och då tänker man inte så som Guldringen.

Matchen slutade sedan i tumult sedan Peter "Greven" Forssander återigen skämt ut sig och denna gång med två sekunder kvar tacklat in vår back i vår målvakt.
Forssander är ju en rätt oblyg snubbe som ger andra tillmälen som "tjockis" och "fetto" och vad det är. Det är nog ett tag sedan herr Forssander såg sig själv i spegeln.
När han sedan avrundar avtackningen med att, innan handskakningen med backen han tacklade, kasta ur sig "Ett ord ur dig och jag slår dig på käften" så inser man ju att det inte är många synapser som kopplar rätt under det pannbenet.

Återigen får vi åka hem utan poäng i en match där vi har ett solklart övertag i chanser men det är ju bara så att det gäller att sätta bollarna i nät. Vi får jobba vidare på att undvika nedflyttning så är det bara.

Matchens Högsbolirare var utan tvekan Jacob Öryd som svarade för det mesta av det kreativa framåt.
Med lite flyt hade det blivit ett par mål också.

Jag tycker även att våra backar gjorde riktigt bra ifrån sig mest hela tiden.

Det är bara att gratulera Guldringen till segern. Att de ska umgås med varandra är ju vår tröst.