Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 20 november 2010

Partilles juniorer dominerar

Seriefinalen i grupp I i juniorallsvenskan spelades igår och det var de två väntade förhandsfavoriterna Lindås IBK och Partille IBS som möttes.
Båda klubbarna har satsat hårt på sina lag och många av talangerna i de båda lagen har fått sin tidiga innebandyfostran hos andra klubbar i regionen. Även ledarna har hämtats in iifrån andra klubbadresser.
Förrförra säsongen möttes lagen i Viking Line Cup och jag såg matchen.
Nu ska jag ju också säga att många spelare har kommit och gått sedan dess men i alla fall stommen av lagen möttes i Falun. Då, den gången, dominerade Lindås helt. Siffrorna kommer jag inte ihåg och de är ju också av mindre intresse liksom den turneringen egentligen.
Sedan dess undrar jag om inte Partille har dragit det längsta strået varje gång?
I förra säsongens juniorallsvenska var det ju i alla fall Partille som gick vidare.

Så den match som spelades igår var i alla fall Lindås sista chans att en gång för alla visa att de faktiskt kan slå Partille. Som jag var inne på kommer flera av spelarna ifrån andra klubbar. Det är även så raffinerat att många av dessa killar spelat i samma lag tidigare och sedan valt antingen Lindås eller Partille. Detta bidrar ju naturligtvis till prestigen i en match som denna. INGEN vill förlora.

Innan jag går vidare ska jag säga att chansen för Lindås att slå Partille alltid kommer att finnas där i olika sammanhang, Allsvenskan o.s.v. Men för just denna konstellation P92 och yngre är nu chansen förbi i det största av sammanhang.

Nästa är är det nya förutsättningar och jag undrar om det inte är så att Lindås då kommer att vara det starkare av lagen.

I matchen igår var det Lindås som tog ledningen genom Charlie Sandersson i powerplay.
Sebastian Bodenmalm kvitterade sedan efter drygt en minut på straff.
11.02 får Partille 1-2 på ett självmål.
Christian Åhman ökade sedan på ledningen till 1-3. Assisten stod målvakten Peter Stenberg för.

Lindås fick sedan spela powerplay ytterligare två gånger i perioden men fick ingen utdelning.
Hmm. . . nåja...den sista utvisningen kom 19.55. Inte mycket till powerplay. 

Istället började den andra perioden med en rejäl kalldusch för Lindås som fick ett baklängesmål direkt efter första tekningen. Niklas Vernersson assisterade Sebastian Bodenmalm som gjorde 1-4 efter 5 sekunder!
Aj aj aj Lindås. DET var ett riktigt riktigt tungt mål.
Desto gladare var man förstås i Partille över sitt boxplaymål.

Matchrapporterna talar sedan om att Partille tog över helt efter det tidiga målet i andra perioden.
11.31 in i andra perioden, när Lindås börjat hitta lite av sitt spel, kommer nästa kalldusch för Lindås som mer eller mindre hängt sig kvar i matchen, när Niklas Vernersson gör 1-5 i bortre krysset.

16.11 gör Partille 1-6 genom Marcus Lorentzon och det är en överkörning av Partilles juniorer som manglar över Lindås.

Ett lätt uppgivet Lindås går in i tredjeperioden och kapten Nygren verkar ha mycket att jobba med för att få upp hoppet i laget.

1.38 in i perioden bjuder Partille på ett powerplay när Niklas Vernersson står för nära vid ett frislag.
Lindås lyckas inte heller denna gång att utnyttja läget.

7.49 är det kaptenen själv som reducerar Partilles ledning till 2-6. Kaptenen det är Daniel Nygren i Lindås och målet lär ha varit snyggt placerat i bortre klykan. Ingen assist är noterad.

9.35 gör Christoffer Wahlman 3-6 för Lindås och tänder därmed ett litet hopp för Waves.
Tre mål upp och en dryg period kvar att spela. Större under har skett.

11.42 undrar jag om det inte är spiken i kistan som kommer ändå när Lindås Emil Strand åker ut på en femma för hårt spel.
Visserligen är det Lindås som gör 4-6 genom Kristoffer Bohlin efter 14.06 men redan 14.53 gör sedan Emil Wennerstrand 4-7 för Partille.
Här känns det ändå som att Lindås hade hittat en bra rytm i spelet samtidigt som Partille kanske börjat slå sig till ro lite efter den stora ledningen. Möjligt också att Partille matchade sina yngre spelare lite mer efter ledningen.

18.20 plockade Lindås ut målvakten för att spela 6 mot 5.
19.52 rullade Isak Net in bollen för slutresultatet 4-8 assisterad av Pontus Hallberg.

Det verkar ju som att Lindås gjorde en stark upphämtning i tredje perioden och vann denna med 3-2.
Dessutom fick visst Lindås byta målvakt (utespelare in?) under tredje perioden och sånt oroar ju förstås men han släppte tydligen bara en boll.

Sammantaget tror jag att Partilles seger blev betryggande och att Lindås egentligen inte kom riktigt nära men ni som var på plats för gärna höra av er om detta.

Jag noterar att Linus Börjesson saknades i Lindås laguppställning och att annars poängsäkre Albin Jansson inte noterades för några poäng. Nu är inte poängen ifrån Pixbo-Lindås i juniorallsvenskan uppdaterade men Albin verkar befinna sig i en liten svacka eller är det en skada?
Sånt brukar vända.

I Partille fortsätter Sebastian Bodenmalm att leverera och han har nu gjort 15 poäng på fem matcher och med det är han värst av alla i poängligan. Strax bakom jagar Pixbos Robin Fredäng med sina 14 poäng varav nio är mål. Just Albin Jansson kommer på en delad fjärdeplats i poängligan med sina nio poäng på fyra matcher.

Lite bakom herrarna i toppen smyger sig en riktig talang fram. Det är Pixbos Karl-Dennis Bryngelsson som gjort tre mål och sex assist på fem matcher. Karl-Dennis är född 1995.

Karl-Dennis tillhör en 65-mannagrupp hos Pixbo Wallenstam.
Är man den vackraste klubben i en region så får man mycket gratis...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar