söndag 14 november 2010

HAIK i botten även i reservserien

Phiuu....börjar bli jobbigt att återge diverse förlustmatcher för Högsbo AIK.
Idag var det match i reservserien mot Guldhedens IK och där hade Högsbo inte mycket att hämta.

Första fem minutrarna bytte lagen chanser men utan att få till de där riktigt heta lägena.
Högsbo är lite väl snälla på vänsterkanten där det bjuds på löpvägar och dessa hittar Guldheden hela tiden.

9.46 kommer 1-0 för Guldheden genom att de rundar målet och petar in bollen köksvägen.

11.08 får Mårten Holm iväg ett skott som målvakten räddar.
Därefter är det bara Guldheden för hela slanten i sju-åtta minuter.
Där är det Dian Camacho i målet som håller oss kvar i matchen när skotten och chanserna avlöser varandra.
När vi för en sekund får fatt i bollem tvingar motståndarna oss till ett misstag och felpass och så börjar det om med nya chanser för Guldheden.

Så plötsligt ur ingenstans spelar Jonas Rolandsson ner bollen till Mårten Forslund som satsar in i banan och skvätter iväg ett skott i nät. Kvitterat till 1-1 efter 19.03. I ärlighetens namn så var vi inte förtjänta av den kvitteringen men ändock så var vi glada att den kom.

19.58 fick Jacob Öryd iväg ett snärtigt skott i hjälmen på målvakten.

Annars var Oskar Widäng som var bäst av oss i denna period.

Andra perioden inleddes med att vi spelade rätt ok och skapade en del chanser av bl.a. Anton Sjölund Jurado som gick igenom hela vägen.

Sedan åkte Guldheden på en utvisning för att de var sex man på banan.
Vi bjöd på ett plåttrigt och omständigt och konstigt powerplay där vi var helt fel i positionerna.

10.18 gjorde Guldheden ett felaktigt byte och fick in en kille extra på banan som dessutom tog emot ett målvaktsutkast och kontrade och kom igenom mot vårt mål och kunde avsluta det hela med att peta in 2-1 under Dian i buren. Synd att domaren missade DET felaktiga bytet men men. . .återigen släppte vi in ett mål i powerplay. Lysande!

Mårten Forslund gjorde sedan några riktigt starka byten där han kom till avslut ett par gånger om.
Även Jonas Rolandsson avslutade i bra läge en gång.

15.46 spelade Guldheden runt vår kasse och lade ut bollen till vänster i slottet och där dök Guldhedens nr 16 (tror jag) upp och klappade in 3-1 rätt upp i krysset. Grymt snyggt hela vägen med en kontrollerad förflyttning bakom kassen och en välavvägd passning innan ett distinkt välriktat rent avslut. Pang bara!

Bäst i Högsbo denna period var Mårten Forslund tillsammans med Anton Sjölund Jurado.

Tredje perioden hann knappt börja innan Guldheden var på målhumör igen.
29 sekunder in i perioden slog de in bollen mitt i slottet och vårt försvar var ute och köpte korv någonstans när de slog in 4-1. Riktigt snyggt mål även detta.

Därefter kom vi in i "Radarstyrning" eller något och slutade helt att spela lagspel och istället kände alla att "själv är bäste dräng" och varje anfall skulle avslutas med eget skott. Det var snurrskott och backhandskott i dåliga lägen och vi vägrade passa bollen till killar i bättre lägen.
Time-Out var nödvändigt efter 3.30.

Efter det såg vi en del tendenser till "riktigt" spel och bollen förflyttades fint.
5.59 fick Guldheden sin nr 8 utvisad.
Återigen hamnade vi fel i positionerna av någon anledning och hela vårt powerplay blev konstigt.
7.19 tog dessutom Anton Sjölund bollen med armen och åkte följaktligen på två minuter.

8.30 Snurrade Forslund friskt med motståndarna och gick igenom hela deras lag, passade Mårten Holm, fick tillbaks bollen och avslutade rappt men målvakten gjorde en mycket bra räddning.

9.14 Stod en Guldheden kille bakom vårt mål och väntade på att få göra sin "lilla grej" att knö in bollen köksvägen och det förstår ni ju att han lyckades med. Riktigt snyggt även det hur han snodde in 5-1.
Där var våra backar ute och fixade senap till alla korvarna. . .

Jacob Öryd hade sedan en bra period och testade målvakten med ett par skott.

11.38 fick Forslund en smäll över näsan och fick stå över några byten.
Detta var startskottet för ytterligare en Guldhedspress där de skapade läge på läge och det var åter Dian som höll nere siffrorna.
Den här pressen höll i sig 4-5 minuter och det var mer tur än skicklighet som gjorde att skillnaden mellan lagen inte blev större.
19.12 Fick Guldheden en spelare utvisad för slag.
Jag har för mig att vi fick till något hyfsat bra avslut men mer var det inte.

Ja, det var ungefär det som hände i matchen.

Guldheden var bra mycket vassare än Högsbo AIK som inte hade mycket att komma med i denna match.

Vi saknar rytmen i anfallen och överskattar vår egen förmåga i en hel del lägen.

Å andra sidan var det väldigt nyttigt att se den här matchen för att se var bristerna finns.
Alla kommer att lära och bli bättre efter denna....även jag.

Ok, inte så mycket positivt att rapportera om men samtidigt måste kraven skruvas upp en del och många måste fokusera bättre på sina uppgifter. Jag får helt enkelt bli bättre på att påminna alla om sina uppgifter.