Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 6 november 2010

IBF Backadalen vände på steken

I torsdags möttes Frölunda IBK och IBF Backadalen i Frölunda Kulturhus.

Båda lagen har gått hyfsat bra men jag misstänker att Backadalen tycker att motståndet i serien har varit tuffare än väntat. Förlusten mot Billingsfors var definitivt inte väntad. Frölunda IBK är mitt i en generationsväxling och har gått ifrån att vara ett topplag i serien under några säsonger till att de två senaste säsongerna få kämpa rejält om poängen.

När det gäller Billingsfors så tror jag att de har överraskat på fler och de ligger nu trea i serien efter att de så sent som igår slog Marstrands IBK som ledde serien för ett par omgångar sedan. Även Frölunda fick nog en liten boost när de luggade Marstrand på poäng när de möttes i slutet av oktober.

Matchen mellan Frölunda och Backadalen blev i alla fall en riktig batalj.
David Carlberg gjorde mål för Frölunda redan efter 13 sekunder och efter 3.10 kunde samme David göra 2-0.
Det dröjde sedan till 14.23 innan Linus Josefsson kunde göra 3-0 och bara dryga minuten senare ökade Linus på till 4-0.
Snacka om kraftig uppförsbacke för Backadalen. Fyra mål i baken efter första perioden och då var det nog extra tungt för Emil Kronaas som inför säsongen lämnade Frölunda för just Backadalen.

3.40 in i andra perioden kunde Thomas Andersson, assisterad av Alexander Voutsinas, reducera till 4-1.

40 sekunder efter målet åkte Backadalen på matchens första utvisning. Frölunda kunde dock inte nyttja läget.

8.58 kom så istället nämnde Emil Kronaas och gjorde 4-2 assisterad av Björn Lindqvist. DET måste ha varit ett skönt mål för Emil.

9.12 tog Frölunda en time-out. Antagligen hade Backadalen sett rätt bra ut strax innan målet och Jens Larsson kände nog att det var dags att förändra en del.
Tyvärr så räckte det inte för Frölunda utan bara 20 sekunder efter time-outen tvingades Jimmie Olsen till en utvisning för hårt spel.
Nu var det Backadalen som inte lyckades i sitt powerplay utan Frölunda red ut det.
Istället drog Jacob Silfverlin på sig sin andra utvisning i matchen, denna gång för obstruktion.
Återigen blev utvisningen poänglös.

18.21 åkte Hans Reidel på en utvisning för slag.
Lagen, i detta fall Frölunda, fortsatte att visa prov på bra boxplay och PP-lirarna fick ännu en gång lämna planen utan att ha gjort mål.

3.20 in i tredje perioden var Backadalens Emil Kronaas överhettad och åkte på en femminutersutvisning för våldsamt slag.
Frölunda kunde inte göra mål denna gång heller utan istället var det Björn Lindqvist och IBF Backadalen som reducerade till 4-3 efter 7.05.

9.40 kom så till slut Backadalens kvittering till 4-4 genom tidigare målskytten Thomas Andersson.

10.37 åkte Frölundas Mikael Holm på en femma för våldsamt slag och i samma situation fick Thomas Andersson för Backadalen en tvåa för slag.

Thomas Andersson verkar vara rätt vårdslös med klubban för han åkte på ytterligare en utvisning för slag efter 17.39 och gav därmed Frölunda IBK ett gyllene läge att avgöra matchen med bara dryga två minuter kvar.
Powerplayspelet var dock inte vad det borde vara i denna match och ännu en gång så blev det en mållös utvisningsperiod.

Backadalen gick rejält stärkta till paus inför sudden.
Det tog sedan inte mer än 15 sekunder så kunde Björn Lindqvist avgöra tillställningen till Backadalens fördel.
4-5 och de hade vänt på steken från 4-0 till 4-5 efter mycket möda och stort besvär.
Därmed leder Backadalen den lite haltande tabellen före Lindås IBK.
Frölunda IBK ligger sjua men är nog ändå rätt nöjda med att ha spelat jämnt med bra lag det sista.

Enligt Backadalens matchreferat så var Thomas Andersson matchens lirare med fint tekniskt spel och penalty killing m.m.
Tydligen så har Backadalen en rätt entusiastisk publik som, om man följer Frölundas kommentarer, är rätt enögd. Men å andra sidan, vilken publik är inte det?
Backadalen verkar inte heller riktigt nöjda med faciliteterna på Frölunda Kulturhus men det kan man knappast lasta Frölunda IBK för utan det ligger nog mer på Göteborgs Fritids och föreningsförvaltning.
Hursomhelst är det ju grymt skoj att det är några lag som följs av en publik - Backadalen, Kärra och kanske ytterligare något eller några lag. Där har Frölunda IBK en del arbete att göra vad gäller klubbengagemanget.

Björn Lindqvist har nu gjort 24 poäng på sju matcher och leder poängligan före Lerums 16-åring Anton Olofsson som har 19 poäng efter sex matcher.
Kärra IBKs Johan Selindh ligger trea i målligan med sina elva mål på fem matcher.

Jag noterar att Frölunda IBKs bäste målskytt, Kalle Wallin, saknades i laguppställningen mot Backadalen.

Ett par andra saker som jag noterar är att Hampe Gustafsson fanns med i laget för Frölunda IBK och unge duktige backen Rasmus Durgé.
Frölunda hade, enligt laguppställningen, sex backar och sju forwards/centrar och även om uppställningen inte är helt hundra så stämmer det att sex av gubbarna har en defensiv inriktning. Forwardskris i Frölunda?
Backadalen å sin sida hade nio forwards och fem backar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar