Välkommen till Ryssfemmor!


fredag 13 augusti 2010

Silly Season lägger in högväxeln

Nu sägs Manchester City ha snackat med Zlatan om ett kontrakt som ger honom en stor packe stålar. En så stor packe att Zlatan skulle bli världens just nu bäst betalde spelare.

Det är ju faktiskt något som mycket väl kan locka till en signatur på ett kontrakt trots att England inte är Zlatans favoritland och ytterligare trots att Zlatan då inte får spela i Champions League denna säsong.

Hur är läget med affärerna nu då?

Barcelona är fortfarande i ett brinnande behov av likvida medel. De har skulder på uppemot 3 MILJARDER. De lånade nyligen 1.5 miljard av redan vacklande spanska banker. De har köpt en dyr David Villa och jagar fortfarande ytterligare förstärkningar.

Med David Villa i laget kan Barcelona spela med nästintill det spanska landslaget och det kommer de att vilja göra. Messi är orubblig och han har sin position i startelvan. Det kommer även David Villa att ha. Då är två av tre forwardsplatser upptagna. Kvar att konkurrera om blir en plats som Bojan, Pedro, Jeffren, Zlatan och möjligen även Iniesta ska dela på.
Iniesta kan även användas som mittfältare och då lättar det trycket på anfallarna något.

Annars är dock Iniesta självskriven i laget var han än spelar så det blir mer av en smaksak hur man formerar laget. Med Xavi och Iniesta på mittfältet behövs det en mer defensiv spelare också och det gör att Sergio Busquets är rätt klar eller alternativt Keita. Barcelona har också köpt in Adriano som spelar yttermittfältare eller vänsterback. Då klubben misslyckades med Fabregasvärvningen så jagar de nu Özil istället.

Lyckas klubben med att värva Özil har de ett mittfält med honom Xavi, Busquets och Adriano.
Då vill nog Iniesta vara med i anfallet. Det innebär i sin tur att Barcelonas anfall består av Messi, Villa och Iniesta i ALLA stora matcher. Matchtiden för Zlatan Ibrahimovic lär då bli väldigt begränsad.
Inte för att han är sämre än någon av de andra anfallarna utan mer beroende på de grundläggande strukturerna i klubben och laget. "Familjen" måste ju tas om hand och för att den ska må bra måste familjemedlemmarna spela.

Det har snackats en del om att Zlatan troligen inte kommer att ta en petning särskilt väl.
Den funderingen är ju helt riktig. Zlatan är en världsstjärna som tjänar enorma summor pengar och han kostade närmare 800 miljoner i inköp. En sådan spelare SKA spela och mår knappast bra i humöret av att inte spela.

Men. . . . ingen snackar om hur David Villa eller Lionel Messi skulle ta en petning.
Sätt David Villa som inhoppare i de tio första ligamatcherna så får vi se hur bra han för sig i olika sammanhang. När det gäller Lionel Messi så vet vi ju redan att han lackade ur när Zlatan inledde förra säsongen med mål efter mål samtidigt som han inte gjorde succé själv. Det slutade med att Messi bestämde sig för att göra allt själv i ett antal matcher.

Frågan är ju hur Pedro, Jeffren och Bojan hanterar minimal speltid under en säsong. Jeffren tjurade redan förra säsongen och han lär be om att få lämna klubben i oktober. Dessa tre killar är grymma spelare men än så länge inbringar de inga 5-700 miljoner till kassan så därför blir det Zlatan som säljs.

Dock är det inte många klubbar som har råd att lägga upp dessa sisådär 600 miljonerna.
Milan vill låna Zlatan och det kan säkerligen bli så till slut men det låter ju som att det skulle bli det dyraste lånet i världshistorien.

Chelsea kanske kan lägga upp lite ryska gangsterstålar för Zlatan men där sitter nog Ancelotti rätt nöjd med Drogba på topp. Även om jag tycker det ser rätt magert ut i Chelseas anfall.

I United är Ferguson nöjd med det han har och där verkar ju ägarfamiljen Glazer mest sugna på att suga ut klubben så där blir det ingen affär. United slog för övrigt Chelsea i Community Shield och fick därmed lite extra råg i ryggen.

Kvar som stark spekulant blir då Manchester City som har köpt och köpt och köpt så mycket att t.o.m. en diva som Adebayor börjar bjuda ut sig till andra klubbar när han börjar inse att det blir trångt hos City. I City finns Mancini som coach och han känner Zlatan och vill gärna ha in honom i laget. City har insett att det måste till något extra för att kunna signa Zlatan och då erbjuder de honom att bli bäst betald i världen. En titel även det.
"Ok, vi spelar inte i Champions League i år men du blir bäst betald i världen som kompensation och utöver det erbjuder vi dig garanterad speltid i världens starkaste liga".

City har också en handelsvara som är värd ett par hundra miljoner i Robinho som absolut inte vill spela för City men som gärna utövar sina tjänster för FC Barcelona. Det verkar ju som en matchning gjord på grädde och socker. Bara att köra på. Alla blir lyckliga, eller hur?

Guardiola slipper skämmas för att han inte kan matcha ett lag på mer än ett sätt trots att han har spelare för det. Messi och Villa slipper en stark konkurrent som kan få dem att se lite klenare ut. Jeffren, Bojan, Iniesta och Pedro slipper en konkurrent. I sin tur slipper Xavi, Adriano, Busquets, Keita och eventuellt Özil en konkurrent som flyttar från anfallet till mittfältet. Alternativt slipper försvaret konkurrens av Adriano i backlinjen.
FC Barcelona kan fortsätta rulla runt bollen inom laget och snacka klockren spanska sinsemellan.
One big happy family, eller hur?

Ja, just det. Robinho ja. Well, han får väl tjura under spaniens sol istället för i manchesters dimmor så han blir väl nöjd han också.

Samtidigt i en annan del av Spanien jagar Real Madrid försvarare lika idogt som Tomten sliter inför jul. José Mourinho tänker försvara sig starkt genom Champions League och La Liga. Sedan litar han på att Ronaldo stänker in en och annan pyts här och där tillsammans med Higuain.
En annan kittlande tanke måste ju annars vara att sammanföra Ronaldo med Zlatan och lyckas Real sälja Benzema så kan mycket hända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar