Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 22 augusti 2010

Bagdad Bob på Camp Nou

"Om jag skulle anpassa mig efter dig så skulle jag flytta träningen till 12. För klockan tio somnar du, och klockan elva sover du fortfarande!"
Lär José Mourinho ha vrålat till den superblyge Karim Benzema inför hela laget.

Ouch!

Benzema lär ha haft stora svårigheter att anpassa sig till livet i Spanien och han har tydligen haft svårt att komma tillrätta socialt. Det ena har förstås lett till det andra och fotbollen har blivit lidande.

Bland det första Mourinho sa om Benzema är att han inte har rätt attityd.

Är det en egenskap som dagens fotbollsstjärnor har så är det en KAXIG attityd.
Att gå omkring och vara blyg och försynt i en tillvaro där du omges av en flock vargar som hela tiden läser av statusen i gruppen gör bara att du hamnar längst ner i rangordningen och då blir du hunsad.

Mourinho lär ha haft samtal med Benzema och har öppet sagt att han vill sälja fransmannen. Det har dock varit knäpptyst på transfermarknaden och nu verkar det som att Mourinho egenhändigt vill putta ut Benzema ur boet med offentlig mobbning.

Det är ju ett litet nytt fenomen vi ser på fotbollsmarknaden. När tränare hittar välavlönade stjärnor som de inte vill ha kvar så börjar de att mobba dem på olika sätt. Mourinho skäller inför andra ut den blyge killen. Pep Guardiola petar Zlatan. . .

Fotbollsspelare är fotbollsspelare oavsett om de har 100 miljoner på banken. De vill SPELA fotboll också. Men om det är svårt att släppa det fina avtal man har för att istället skriva på ett lite sämre betalt kontrakt så kan man behöva lite hjälp på vägen. Mourinho uttrycker starkt att han inte gillar Benzema och Guardiola visar Zlatan hur hans framtid kommer att bli. Både Benzema och Zlatan lär vara beredda att sänka sina löneanspråk för att komma till klubbar som är beredda att ge dem speltid.
Milan är som galna för att få Zlatan men gnäller gång på gång om hur dyr han är. Nu blir det väl så att Zlatan går ner i lön och så löser det sig. Grymt tråkigt i så fall. Real Madrid är ju ett betydligt roligare alternativ.

Skulle det nu bli Milan så tror jag i så fall att laget blir farligare än på länge.
Att Zlatan är bra vet ju hela världen men nu kommer Pato att vara redo att blomma ut ordentligt och Ronaldinho lär visst vara i bättre form än på många år.
Redan i våras såg Milan bitvis riktigt bra ut i Champions League och jag tror de kan bli vassa nu. Med eller utan Zlatan.

På tal om Guardiola så hyllade han David Villas debut i Barcelona.
Hmmm... Ok, Villa såg väl snygg ut i rödblått och sådär. Men ärligt talat så gjorde han inte ett enda anmärkningsvärt ingripande under sin tid på banan. Hans insats hade kunnat kopieras av vilken som helst av de andra smurfarna i Barcelona på vilken blek novembermåndag som helst.

David Villa lär imponera och han lär ÖSA in mål under säsongen. Inget snack om den saken. Men att efter denna match säga att han var lysande får bara Guardiola att framstå som Bagdad-Bob.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar