Välkommen till Ryssfemmor!


måndag 16 augusti 2010

Lägger Frölunda IBK ner sitt damlag?

Någonting står inte rätt till i Frölunda IBK.

På deras hemsidas gästbok går det att läsa både det ena och det andra.
Nu senast den 15 augusti har signaturen "Matti" skrivit "
Grattis Idolen!!
FIBK har lagt ned damverksamheten två ggr, bägge gångerna har samma ledare varit ansvarig... samma visa med ett visst P87-lag...

Var lite självkritiskt och avgå!!!"

Dessförinnan har några olika skribenter spekulerat och frågat sig om det stämmer att Frölunda IBK lägger ner damlaget och att Lindås tar över spelare.

I maj hade Frölunda IBKs damlag ett uppstartsmöte där det kom 26 spelare och 6 ledare och efter det spirade framtidstron om laget. Träningsmatcher skulle spelas och träningsläger skulle hållas. Nu, en sommar senare, är det tydligen dags att lägga ner alltihop...?

Någonting står ju inte rätt till.
Antingen är skriverierna på hemsidan korrekta och då är ju det i sig tragiskt eller så är de felaktiga och då är det ju jäkligt trist att de får stå oemotsagda.
Eftersom det trots allt skrivs på klubbens egen hemsida så är det ju inte så besvärligt för klubben att bemöta det som skrivs.

Vad som i övrigt går att finna är att det finns ett damlag anmält till seriespel men det finns ingen övrig information om laget.

På Lindås Waves hemsida återfinns ett antal spelare från Frölunda IBKs juniortrupp nu istället ingåendes i Lindås trupp.

Alltid tråkigt när klubbar lägger ner gruppverksamheter och jag får önska Frölunda IBKs glada damer och juniorer all lycka i sitt framtida innebandylirande var det än blir.

När det gäller påhoppet i gästboken på Frölunda IBKs ordförande Andreas "Idolen" Jacobsson så är det ju renhårigare om det görs med namn. Å andra sidan blir det ju då en del åsikter som inte kommer fram. Hursomhelst så måste ju klubben bemöta såna här saker.

Det är också svårt att tänka sig att Andreas Jacobsson medvetet verkar för att lägga ner lagverksamheter. Han var väl den som t.ex. raggade upp en ny tränare till laget i våras?

Men det går ju inte att undgå att förminskning är det som för det mesta sker sedan Jacobsson tog över. Raskt minskade klubbens tränarstaber. Därefter försvann klubbens föreningsråd. Nu på senare tid har man minskat Björnslagets omfattning och det sista är alltså damlaget försvunnet.

På tal om att Björnslaget minskade i omfattning så sägs det ha berott på att det fanns för få som kunde engagera sig i turneringen och för att man inte hade en organisation för att bedriva cupen i full skala. Tja, så kanske det är men klubben har då inte gått ut och frågat medlemmarna vad de kan göra.

Det kanske inte funkar att säga att man varken ska lägga arbetstid eller fritid på en föreningsverksamhet samtidigt som man sitter som ordförande i en idrottsklubb.

2 kommentarer:

  1. Det stämmer att Frölunda lägger ner damlaget. Floda tar över deras plats i serien:
    http://www.klubben.se/FlodaIBK/259-nyhetsarkiv-item-78406.html

    SvaraRadera
  2. Jättetråkigt för damerna och damjuniorerna i Frölunda...eller så är det inte det.
    Av något som verkar tråkigt kan ju faktiskt något bra komma också. Hoppas bara att de som vill spela innebandy hittar en plats/lag där de kan spela.

    Sedan kan man ju fundera över vad som hände med alla dessa spelare och ledare i Frölunda?
    I maj hade de ett möte där de var 26 spelare och 6 ledare och ett par månader senare är alla skingrade. . .

    Jag får önska Floda lycka till i den högre serien!

    SvaraRadera