Välkommen till Ryssfemmor!

söndag 22 augusti 2010

Lysande Premier League

Manchester united mötte idag Fulham på bortaplan och det blev en otroligt underhållande match. Båda lagen hade fina chanser utöver målen och det var överlag fint spel.

Jag som inte sett engelsk ligafotboll på många år måste ju säga att fotbollen har utvecklats enormt mycket. Självklart har man ju sett Chelsea, United, Liverpool och Arsenal i Champions League men nu ser det ut som att det är väldigt många lag som kan spela boll.
Det gamla brunkarspelet med kuta-och-spring är helt klart utvecklat.
Tempot och närkamperna finns där precis som förr men det är nu kryddat med teknik och finess som aldrig förr.

Fulham som alltid varit ett riktigt skitlag verkar ha fått ett rejält lyft under förra säsongen med Roy Hodgson och det ser ut som att laget tänker behålla standarden.
Paul Scholes gjorde 0-1 i matchen genom ett fint, lågt skott långt utifrån. Efter snyggt kombinationsspel av United där bollen väggades in i straffområdet och sedan nästan rakt bakåt till Scholes som drog på.
Fulham kvitterade genom Davies efter ett fint anfall där Damien Duff först tråcklar sig förbi Evra och sedan passar Zamora som spelar bollen snett inåt bakåt till Davies som kunde slå in bollen i nät.
I 84e minuten tog sedan United ledningen genom ett självmål av Brede Hangeland som fick bollen på stödjebenet vid en hörna så bollen studsade in i mål. Snacka om gamnacke på norrmannen.
I 86e minuten får United en straff när Duff ska slå iväg bollen ur eget straffområde och lyckas med att slå bollen på sin egen hand.
Nani slår straffen men målvakten räddar. Om han lyckas läsa Nani eller om han chansar åt rätt håll vet jag inte men en fin räddning var det.

Sedan kommer det Busterlika slutet när Fulham får en hörna i 89e minuten och Brede Hangeland går upp i luften och hänger och hänger och hänger lite till innan han smackar på bollen med pannan så det ekar över hela Craven Cottage. Bollen far som en projektil ner mot Van der Saars låga vänsterhörn och över linjen. Ett klockrent nickmål alltså och en superb revansch för Hangelands självmål. Vilken känsla att få neutralisera en sån grej i absoluta slutet.

Det går ju inte att sitta här och referera alla matcher man ser i olika sammanhang men just det här tycker jag var något utöver det vanliga.

En annan sak som var något utöver det vanliga var Gareth Bales mål för Tottenham mot Stoke.
Snacka om snygg volley. En riktig "Super-mac"-volley eller "Ralf Edström"-volley om du så vill. En hög lyra kommer ut mot Bale som klappar till bollen 1½ meter upp i luften och sätter den i krysset.