Välkommen till Ryssfemmor!


måndag 30 augusti 2010

Är Robert Laul fortfarande sur för skägget?

För något år sedan intervjuade Robert Laul Zlatan och dagen till ära hade Laul ett relativt nyanlagt skägg. Zlatans kommentar lät inte vänta på sig "Fan vad ful du är..."

De senaste dagarna har Laul ägnat sig åt att blogga om att Zlatan är skurken i övergångshistorien och nu fortsätter han med att såga Zlatan och affärerna kring honom.

Han konstarerar att ingen klubb var beredd att betala mer än 24 miljoner euro för Zlatan och att det måste ha varit skitsnack om Manchester Citys och Real Madrids bud. Annars hade Barcelona tagit Citys bud istället.

Zlatan går ner 100 miljoner i lön sammantaget.

Zlatan och Mino Raiola fortsätter att hänga ihop ungefär som helan och halvan raljerar Laul.

Frågor att fundera på är enligt Laul:
Kysser Zlatan Milans klubbmärke?

Han ber alla som tror att Zlatan kommer att vinna Champions League att kommentera det i kommentarsfältet. (Ingen fråga iofs men ok...)

Hur ska Zlatan bråka sig bort från Milan? kanske får Raiola rida ut och stämpla Ronaldinho som en homosexuell som gjort närmanden i duschen. (Rätt kul idé där Laul)

Sedan listar Laul:
Vinnare: Milan som får en världsforward till bra pris.

Status Quo: Barcelona. Förlorar en jävla massa stålar men har trots allt ett bättre lag än i höstas och därmed större chans att vinna Champions League.

Förlorare: Zlatan. Tvingas ner i lön och tar sin karriärs första kliv nedåt och tillbaka.

Allt detta skriver Laul, säger han, för att balansera alla krönikörer och experter i de stora tidningarna som kommer att skriva om hur fantastiskt bra detta är för Zlatan.

Jag tror att Laul rakade av sig skägget rätt snart efter Zlatans kommentar. . . men det var tydligen en öm tå.

För att kunna fotboll så verkar Laul något världsfrånvänd i nuläget.
Det finns väl ingen som tror att Zlatan skulle trivas såvärst bra i Manchester och klubben betalade 400 miljoner för James Milner. Det är knappast så att de la ett lågt fejkbud på Zlatan. Vad gäller Reals eventuella bud så ville väl knappast Barcelona sälja till dem.

Ja, Zlatan går ner i lön men han hade alltså kunnat tjäna ännu mer pengar hos City.
Och om pengarna var förlusten hade han ju kunnat sitta av kontraktet i Barcelona.

Raiola fixar nya klubbar åt Zlatan på löpande band. Varför skulle de skiljas åt?

Vad gäller klubbmärkskyss så fick vi svaret ikväll när Zlatan INTE kysste Milans klubbmärke och samtidigt berättade att de i Barcelona bett honom göra det. Alltså var det inte riktigt så hjärteskärande som det såg ut i augusti 2009.

Vad gäller chansen att vinna Champions League så är det väl ingen som tror att Milan har en bättre chans än Barcelona men nu får Zlatan i alla fall vara med och spela om det.

Raiola kanske tar Lauls tips på orden och stämplar både Ronaldinho och Berlusconi som ett homosexuellt par när han ändå är i farten.

Zlatan kommer aldrig mer att spela i Sverige.

Angående vinnare och förlorare:
Ja, Milan är vinnare.

Nej, Barcelona är inga vinnare i detta. Det har till och med 72 % av Barcelonas fans insett.
Klubben förlorar 50 miljoner euro på affären och det är ett par hyfsade spelare det.
Real köpte Özil för 16 miljoner och Mascherano köptes av Barcelona för 20 miljoner och ändå är vi inte uppe i 50 miljoner. Man pratar till och med om att affären kan sänka Barcelona för en lång tid framöver. Kanske till och med så att Champions League MÅSTE vinnas för att få ihop allt hjälpligt.
FC Barcelona är ett annorlunda lag med fler spelare men det är knappast ett bättre lag. Ett lag kan ha fler dimensioner och det kan variera sitt spel utifrån materialet. Barcelona har nu en drös forwards som alla ser likadana ut och som agerar likadant.

Nä, sitt inte där och tjura Laul. Odla du ditt skägg på nytt och bär det som en man.

Ok, nu ska jag strax pausa från Zlatanskriverier. Det har varit mycket under en tid och det här är ju inte Zlatanbloggen även om det verkat så ett tag.

En hel del därute är inte så väldigt förtjusta i Zlatan. Även jag tycker att han agerar som en bortskämd unge väldigt ofta. En kille som pratar om sig själv i tredje person lämpar sig ju bäst att skoja med. Zlatan har ett enormt ego och jag tror inte att han gör sig sådär jättebra i alla sammanhang och i alla lag. Killar som Fredrik Ljungberg och Kim Källström bjuder nog inte gärna hem Zlatan på grillparty.
De flesta har nog någon form av hatkärleksförhållande till Zlatan.

Jag har varit smått kritisk när han bojkottat landslaget och då stod han inte högt i kurs hos mig.

När jag sedan följt honom i Barcelona så har jag irriterat mig mer och mer över att Zlatan inte kom med i spelet. I början gick det bra men plötsligt började Zlatan vinkas till bänken för snack med Guardiola och han blev mer och mer bortkopplad från spelet. Märklig coachning helt enkelt.
Sedan när Zlatan blev utbytt kom Bojan eller Pedro in och de killarna fick röra sig i stort sett fritt över banan. Nog såg det märkligt ut alltid.
För första gången gick det nästan att tycka synd om Zlatan.

Men men...nu är det förbi och Zlatan kommer att få leka med fotbollshistoriens absolut roligaste spelare - Ronaldinho.
Idag såg jag 20 minuter av Milan-Lecce och Ronaldhinho visade upp mer fotbollsgodis på dessa 20 minuter än jag såg sammantaget presteras av Fc Barcelona under en hel säsong och av ett helt fotbolls-VM.

Oavsett om Zlatan får vinna Champions League eller ej så kan man inte anses som en förlorare om man får spela fotboll med Ronaldhinho.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar