Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 28 augusti 2010

Pep Guardiola spelar WOW

Att Barcelona inte tar med Zlatan till matchen i helgen är ju inte speciellt underligt.
Han är till 100 % klar för AC Milan. Precis som väntat. Nu handlar det bara om detaljerna.

En sak som förvånar mig är att pressen verkar så överraskad av utvecklingen av affären och Zlatans tid hos katalanerna.

Det förekommer ju så otroligt många uppgifter om det som har hänt och inte hänt att det inte är helt lätt att bena ut det hela. Samtidigt mörkas andra uppgifter.

Båda sidor försöker att få till stånd skilsmässan men båda vill också ha ut så mycket pengar från affären som möjligt och även komma undan på ett snyggt sätt. Samtdidigt så är det på gränsen till att de inte vill skiljas.

Zlatan skulle ju helst av allt vara kvar i FC Barcelona och få spela där men för att det skulle kunna ske skulle han bli tvungen att offentligt ta avstånd från Mino Raiola och hans uttalanden.
FC Barcelona och Pep Guardiola vill egentligen också helst ha kvar Zlatan eller åtminstone inte sälja honom för billigt men Guardiola är förödmjukad av Raiola och den ekvationen går inte ihop.

Det som Guardiola syftar på när han säger att Zlatan vet vad som hänt är ju naturligtvis förtroendeklyftan som uppstod kring Zlatans klagomål på Messi eller på taktiken kring Messi i vintras.

Guardiola är en coach som inte för någon tät dialog med sina spelare har man förstått. Carles Puyol berättade det under veckan men man har också förstått det tidigare. Minns ni att det var lite ståhej kring att Pep bjöd ut Zlatan på middag för ett snack?
Är inte det en litet väl stor affär bara för att prata?

Zlatan är samtidigt van vid att föra en bra dialog med sina coacher. Tidigare Mancini och sedan Mourinho.

För Guardiola är spelarna inte personer utan de är bara pjäser på fotbollsplanen med olika egenskaper. Det är som att Guardiola spelar WOW helt enkelt. Ibland vill han ha en stor gubbe på topp och då lyfter han in en stor WOW-pjäs. Ibland vill han ha en liten och snabb och då blir det så. Han vill inte hålla på med att snacka med spelarna om sina val och taktiska drag och om hur de mår och var de helst spelar.
Guardiola har en stab, ett lag och miljarder av euro och detta ska han få ihop till en enhet. Hmmm...en tanke rörande de där eurorna. Om spanska banker lånar ut miljarder till Barcelona och bankerna inte går så bra utan måste låna pengar från EU så betyder det att vi alla bidrar till FC Barcelona. Kräv fritt inträde när du befinner dig i staden och vill se fotboll...

När man ser vilka spelare som lämnar Barcelona så ser man att det inte är många av tidigare nyförvärv som lyckats. Det må så vara att FC Barcelona är himmelriket att komma till som spelare men klubben käkar talanger på löpande band.

Zlatan har spelmässigt offrats på samma altare som Thierry Henry. Allt för att husguden Lionel Messi ska får skina och utan Messis stjärnglans skiner inte heller Guardiola.

Jag kan inte låta bli att hoppas att det går bra för Zlatan och Milan och att de får chansen att slå FC Guardiola i Champions League. Lyckas de, vilket är det svåraste i fotbollsvärlden, så är de hjältar.

***********************************************************************

Annat som är aktuellt i Barcelona är att de har inhandlat Javier Mascherano.
Ännu en spelare som snyftade sig till FC Barcelona på ungefär samma sätt som de försökte få dit Cesc Fabregas.
Hoppas att han får det riktigt trångt på mittfältet tillsammans med Adriano, Keita, Busquets, Iniesta och Xavi.

3 kommentarer:

  1. Hade Zlatan varit kvar i FC Barcelona med en annan agent? Eller ligger hela problematiken i hans klagomål på Messi?

    SvaraRadera
  2. Av det jag har sett när FC barcelona spelat och av det jag läst i pressen så bottnar Zlatans missnöje i att Guardiola favoriserade Messi.

    Hade Zlatan haft en annan agent hade det varit denne som fått föra fram budskapet istället. Nu är ju Raiola exceptionellt bra på det han gör och det är ju inte säkert att en annan agent hade lyckats vara lika övertygande oförskämd och undergrävande av lojaliteter.

    Raiolas lön betalas av Zlatan och jag tror inte han sagt något som inte Zlatan sanktionerat. Vi ska se på Raiola som en hammare i Zlatans hand.

    SvaraRadera
  3. Ja, nu skriver jag att Guardiola favoriserade Messi men egentligen handlar det kanske mer om att Zlatan fick en väldigt annorlunda och obekväm roll.

    En roll som aldrig har passat honom.

    Och den rollen fick han av Guardiola och han fick den för att Messi skulle få mer utrymme.

    SvaraRadera