Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 22 augusti 2010

Mutade spanjorer?

Barcelona mosade Sevilla i finalen av spanska supercupen och det är väl kanske inte så konstigt. Det märkliga är väl snarare hur det såg ut.

Sevilla vann första matchen med 3-1 mot ett B-Barcelona.
Nu ställde Sevilla upp med Luís Fabiano och Frédéric Kanouté på bänken.
Ok, tänker man, de ska nog bevaka sin ledning genom att defensivspela sig igenom matchen.

Barcelona fick sedan 1-0 tidigt i matchen genom ett självmål.
Efter ca 25 minuter gjorde sedan Messi 2-0. I det läget var Barcelona cupsegrare i och med sitt bortamål i den föregående matchen.

Vad gör då Sevilla?
Gör de några byten?
Ändrar de taktik?
Ökar de pressen?

Svaret är att de inte gör ett enda skit.

Ok, den här supercupen är kanske inte värd ett smack att vinna men är man nu där kan man väl lika gärna försöka göra en snygg match åtminstone, eller hur?

Nä, Sevilla de spelar den sämsta första halvlek jag sett sedan Elfsborg mötte Valencia för några år sedan.
Backlinjen såg ut som ett gäng skojare hämtade ur en Disneyfilm så som de förvirrat stapplade omkring totalt oförmögna att ta markering eller ställa offside.
Mittfältet stod och tittade på när Xavi och de andra i rödblått trillade boll och anfallet bestod ju av två lallare som aldrig fick bollen.

När man ser en sådan här match kan man ju undra hur såpass välbetalda spelare som de i Sevilla kan prestera så otroligt uselt. Alla kan väl åtminstone springa och göra tre på foten? Om man sedan vet att Xavi är den som styr upp spelet hela tiden är det väl inte så jäkla svårt att ha en snubbe vid hans sida. Om det är svårt kan man väl i alla fall gå på liiiite när Xavi vänder upp i banan.

Luís Fabiano kom in i andra halvlek och det mest anmärkningsvärda som han lyckades med var att springa på en kontringsboll som även lagkompisen Navas sprang på. Jag vet inte om det var komiskt eller tragiskt att se de båda fria spelarna samtidigt komma på tanken att lämna bollen till lagkamraten istället för att ta den. Så först sprang båda mot bollen och så rätt vad det var sprang båda IFRÅN bollen och därmed rann chansen ut i sanden.

Nä, såna här matcher får ju en att undra över ifall det inte är så att Barcelona lägger hälften av sin budget på att muta motståndarlagen i vissa matcher. . .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar