Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 6 februari 2011

Nu hoppas man på ett värdigt slut för Foppa

Peter Forsberg kommer alltså att göra comeback i Colorado Avalanche och NHL och det känns bra. Riktigt bra. Nu hoppas jag att han kan spela på en nivå som är värdig honom och jag tror han kommer att göra det.
När han spelat i Elitserien har han öst in poäng men ändå inte riktigt haft den där feelingen för att det han presterar är tillräckligt och han har haft en del att få ogjort. Den enda utmaningen som varit honom värdig är att få avsluta i NHL och inte i en sedan länge utsugen och exploaterad liga med blekt spel av bleka spelare.

Nu får han chansen att återigen mäta sig med de bästa för att se vad han hade kvar i sig. Kanske visar det sig att han inte håller...surt men då är det bara att packa sig hemåt. Kanske håller det någotsånär...kalas.
Efter det kan Foppa åka hem och sitta på läktaren för att se de unga talangerna, som han inte tog plats av, spela ishockey ed Modo. Ok, han vann aldrig SM men det tror jag han kan leva med på ålderns höst.

Peter Forsberg må komma hem som en bruten man efter ytterligare misshandel av hans kropp och det är möjligt att han blir en krympling men det kommer att vara hans eget val hela vägen. De som vet något om Peter Forsberg vet också att han alltid gått sin egen väg och att det är det som förde honom till att bli absolut bäst i världen i ishockey.

Han kommer aldrig att nå upp till sina toppnivåer igen men han kommer att ha ytterligare några månader där han fyller sitt liv med toppishockey innan han lägger av.

Oavsett hur det nu går i NHL denna gång kommer vi aldrig att glömma det Peter "Foppa" Forsberg gjort inom ishockeyn. Den delen kan inte ens en usel hockeykrönikör ta ifrån honom hur gärna han än vill. 

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/internationellt/nhl/article8524784.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar