Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 5 februari 2011

FC Barcelona en svensk klubb

Arsene Wenger m.fl ondgör sig över att Chelsea handlat dyrt det senaste och man kan ju förstå att det svider att se konkurrenterna förstärka. Men är inte det bara jäkligt naivt att gå ut och beklaga sig över detta handlande?

Vem förlorar egentligen på detta handlande förutom konkurrenten som i nästa stund agerar på samma sätt?
Klubbarna som får sina spelare köpta kan finansiera nya köp, som t.ex. Liverpool nu, och i sin tur kan Newcastle och Ajax köpa billigare spelare längre ner i seriesystemet och ända längst därnere så köper någon en svensk spelare till slut och då kan till och med Örgryte IS få en slant till att betala en sportchef.

Fotbollen slutade för länge länge sedan att vara en ideell verksamhet där spelare ifrån olika grannkvarter mätte sina krafter med varandra för att kunna titulera sig bäst i stadsdelen, bäst i stan eller bäst i landet.
På den tiden kände åskådarna spelarna personligen och de kunde känna en tillhörighet med de på planen. Det kunde vara bröder, kusiner, grannen som man suttit barnvakt för eller handlarn på hörnets grabb.

Egentligen kan jag tycka att klubbfotboll på toppnivå har blivit en otroligt avidentifierad historia.

Laget med den största plånboken bakom sig vinner liksom.
Supportrarna viger sin själ åt ett klubbmärke där de inte vet någonting om vad som finns bakom.

Manschester Citys Thailändske ägare, taksin whatever, var en utsugare på statsnivå men det sket supportrarna i bara de fick in nya dyra och duktiga spelare. Nu ägs klubben av en arab av en familj envåldshärskare i en diktatur.
Chelsea ägs av en rysk oljebaron som kommit över stålarna genom ett doktrinskifte där några få roffade åt sig makten över de ryska naturtillgångarna. Det struntar supportrarna till Chelsea i.
FC Barcelona har lånat sig till sina spelare och de som lånat ut pengarna är spanska banker. Banker som i andra änden stöttas av EU-medel ifrån ett EU som i sin tur stöttas av rika och välmående länder i Europa... så som t.ex. Sverige som bidrar en hel del till EUs kassa.

På sätt och vis skulle man kunna säga att FC Barcelona är en svensk klubb ägd av oss skattebetalare i Sverige.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/wennman/article8518474.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar